Διατροφή

Το επιδόρπιο της ημέρας: Σοκολατένιο flan cake

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το κέικ:

140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 μέτριο αυγό

210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη

¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¾ κ.γ. μαγειρική σόδα

300 ml. ξινόγαλο

50 γρ. σιρόπι καραμέλα
Είναι εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή.

Υλικά για το flan:

400 ml. ζαχαρούχο γάλα

350 ml. γάλα εβαπορέ

120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

3 μέτρια αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

Σιρόπι καραμέλας

Ψιλοκομμένα καρύδια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για το κέικ: Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το μπέικιν, τη σόδα και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε σε δόσεις το ξινόγαλο και το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.

Βουτυρώνουμε ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 25εκ. Περιχύνουμε το σιρόπι καραμέλασ σε όλη την επιφάνεια της, αδειάζουμε μέσα το μείγμα για το κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το flan: Σε ένα μεγάλο μπλέντερ αδειάζουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα εβαπορέ, το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη του κέικ με προσοχή.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει μία πετσέτα στην επιφάνεια του, το γεμίζουμε μέχρι τη μέση της φόρμας με βραστό νερό και τυλίγουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμο το chocolate flan cake, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, βγάζουμε τη φόρμα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά πάνω σε μια σχάρα.

Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με καραμέλα και με ψιλοκομμένα καρύδια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...