Πολιτική

Το διάγγελμα Τσίπρα "εξόργισε" την αντιπολίτευση-Πώς αντέδρασαν ΚΙΝΑΛ και ΝΔ

Σε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε η αντιπολίτευση μετά τοπ διάγγελμά του. «Ο κ. Τσίπρας με την αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. Για κίνδυνο επιστροφής στα μνημόνια, μίλησε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. «Είχα προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό λέγοντας την αλήθεια πριν τις ευρωεκλογές», είπώθηκε μέσα σε όλα.

Ειρωνικές και απαξιωτικές ήταν οι αντιδράσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος προειδοποίησε μεταξύ άλλων ότι αν στις εκλογές δεν προτιμήσουν το κόμμα του, τότε θα επιστρέψουμε στα μνημόνια.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν το διάγγελμα Τσίπρα ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα ότι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Έχει δίκιο. Μόνο που Τσίπρας και αλήθεια είναι αδύνατον να βρεθούν στην ίδια πρόταση».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας αφού έγινε με την πολιτική της ακραίας λιτότητας και της υπερφορολόγησης ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, τώρα λέει νέο παραμύθι. Ζητά ψήφο για να αντιμετωπίσει δήθεν την δεξιά!! Όμως ο κ. Τσίπρας με την αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο. Ο μεγάλος κίνδυνος για την ζωή των Ελλήνων και την χώρα, είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε με το μνημόνιο, δεσμεύσεις πρέπει άμεσα να αλλάξουν. Εγγύηση για την βελτίωση της ζωής των Ελλήνων και την ανοδική πορεία της Ελλάδας είναι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής».

Το ΚΚΕ σχολίασε: «Μετά από τέσσερα χρόνια πιστής εφαρμογής όλων των κατευθύνσεων της Κομισιόν, οι σημερινές στημένες κόντρες μαζί της δεν μπορούν να κρύψουν ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει την 7η Ιουλίου, θα είναι η κατά γράμμα υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών και μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, που μία – μία βγαίνουν στην επιφάνεια» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, εέχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στους δανειστές.

Εξηγώντας τι εννοεί είπε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι είχε πει στον ελληνικό λαό, για το ότι η εκλογική αναμέτρηση έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού. «Σήμερα, όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους. να έχουν την δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητά τους, στην ζωή τους, στην τσέπη τους, τα αποτελέσματα των θυσιών τους».

Και συνέχισε: «Σήμερα, μάλιστα έφτασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που υπουργός αρμόδιος διοικητικής μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν δηλαδή αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απόλυση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ακόμα και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα του 1 προς 5. Στη μια πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις. Ήδη εμείς έχουμε επιτύχει με σκληρές διαπραγματεύσεις το 1 προς 1. Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα τότε είναι λογικό σε κάποιους να ανοίγει η όρεξή τους και να θέτουν ξανά στο τραπέζι πολιτικές λιτότητας ακόμα και απολύσεις».

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας: «Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αναγνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια και την πιο κρίσιμη. Να συγκρίνουμε προγράμματα αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια να βγει σε ξέφωτο χάρις στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του ’12, του ’13, του ’14 στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Ο μόνος τρόπος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού. Των ελληνίδων και των ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...