Κόσμος

Κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν αύριο στην Οσάκα - Ψηλά στην ατζέντα οι περιφερειακές συγκρούσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τράμπ και ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν θα συναντηθούν για μια ώρα συνομιλιών κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόβ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι κάθε πρόεδρος θα συνοδεύεται από τέσσερις ή πέντε αξιωματούχους.

Οι δυο θα συζητήσουν "ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, πολυάριθμες περιφερειακές συγκρούσεις", όπως το Ιράν, η Συρία, η Βόρεια Κορέα, η Βενεζουέλα και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Ushakov.

Το αδιέξοδο με τις απειλές για τις επιθέσεις αντιποίνων στο Ιράν, αφού κατηγορήθηκε για επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα, κι ενώ το Ιράν κατέρριψε όπλο επιτήρησης των ΗΠΑ, αναμένονται ψηλά στην ατζέντα.

Η Τεχεράνη έχει αρνηθεί την ευθύνη για τις επιθέσεις επί των δεξαμενόπλοιων και έχει πει ότι το αμερικανικό αεροπλάνο πετούσε στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Οι συνθήκες ελέγχου των όπλων, τις οποίες και ο Πούτιν και ο Τράμπ απειλούσαν να εγκαταλείψουν, θα συζητηθούν επίσης από τους δύο, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Κρεμλίνου που προετοιμάστηκε για τη συνάντηση.

"Δεν πρόκειται για επίσημη σύνοδο κορυφής, αλλά αναμένεται να είναι μια συζήτηση που θα επικεντρωθεί κυρίως σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Ουκρανίας, της Συρίας και της Μέσης Ανατολής", δήλωσε ανώτερος υπάλληλος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα αφορά ακόμη" θέματα ελέγχου των εξοπλισμών και στη βελτίωση της διμερούς σχέσης."

Ο Πούτιν θα μιλήσει επίσης δημόσια πολλές φορές κατά τη διάρκεια της G20 σύμφωνα με τον Ushakov και σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις «υπάρχουσες ανισορροπίες στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ... (και) ζητήματα που σχετίζονται με την κλιμάκωση των εμπορικών συγκρούσεων».

"Ο Πούτιν θα μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με την ενίσχυση του ρόλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ως παγκόσμια πλατφόρμα για την επίλυση διαφόρων διαφορών και για διάλογο για το παγκόσμιο εμπόριο και οικονομικά ζητήματα", δήλωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...