Υγεία

Τα φυτά που κρατάνε μακριά τα κουνούπια

Πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν χημικά εντομοαπωθητικά και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να αποφεύγουν τα ενοχλητικά -αλλά και πλέον επικίνδυνα για τη μετάδοση ασθενειών- κουνούπια.

Πολλοί προτιμούν εναλλακτικές συνταγές για να αποφύγουν τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Δείτε ποια φυτά έχουν αντομοαπωθητικές ιδιότητες και τοποθετήστε τα στη βεράντα του σπιτιού σας, στον κήπο ή σε γλάστρα για να γλιτώσετε μια για πάντα από τα κουνούπια.

Φυσικά...citronella
Το πιο γνωστό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η citronella, πρόκειται για ένα φυτό με έντονη μυρωδιά που απομακρύνει τα κουνούπια. Θα το βρείτε, επίσης, σε διάφορα προϊόντα που βασίζονται σε αυτό το φυτό όπως εντομοαπωθητικά σπρέι ή γαλακτώματα, κεριά με αιθέριο έλαιο του φυτού κτλ.

Βασιλικός
Εντομοαπωθητική δράση θεωρείται ότι διαθέτει ο βασιλικός. Μπορείτε να βάλετε μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας για να κρατήσετε τα κουνούπια σε απόσταση.

Λεβάντα
Είτε σε γλάστρα, είτε ως αιθέριο έλαιο η λεβάντα μπορεί να απομακρύνει τα κουνούπια. Θα τη βρείτε, επίσης και σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα ή μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες σε ειδική συσκευή ψεκασμού.

Ευκάλυπτος
Εντομοαπωθητικές ιδιότητες λέγεται ότι διαθέτει ο ευκάλυπτος, ο οποίος κυκλοφορεί και σε αιθέριο έλαιο.

Μην ξεχνάτε: Να μην φοράτε έντονα αρώματα και αποσμητικά γιατί η μυρωδιά τους προσελκύει τα κουνούπια. Προτιμήστε αποσμητικά, λακ, ζελέ και γενικότερα προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...