Κόσμος

Συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ: Παρόντες ο Πομπέο και Κίσινγκερ (Βίντεο)

Περισσότεροι από 130 επιφανείς ηγέτες από 23 χώρες - άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών – συναντώνται αυτές τις ημέρες στην Ελβετία για την 67η ετήσια διάσκεψη της «μυστηριώδους» Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (ή Ομάδας Μπίλντερμπεργκ).

Αν και η Λέσχη είναι από τις πιο διάσημες και συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο - συνήθως στην Ευρώπη - η φετινή τετραήμερη συνάντηση στο Μοντρέ της Ελβετίας, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Η ομάδα αναμένεται να συζητήσει θέματα όπως η Ρωσία, το Brexit και η Μέση Ανατολή αλλά – λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων – δεν θα μαθευτούν τα συμπεράσματά της.

Η κάμερα απαθανάτισε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο να μπαίνει στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Fairmont le Montreux Palace μαζί με τον υποβασταζόμενο, 96χρονο συγγραφέα και διαπρεπή διπλωμάτη Χένρυ Κίσινγκερ.

Οι δύο άντρες συνοδεύονται από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ και τον πρώην διευθυντή της Google, Ερικ Σμιτ.

https://www.youtube.com/watch?v=95RRclj8RGE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...