Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Τα Σκόπια θα είναι στο NATO έως το τέλος του 2019

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα Σκόπια θα μπορέσουν να γίνουν πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του 2019.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ρωτήθηκε πόσο γρήγορα προχωράει η ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία. Ο Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης και ότι αυτή προχωρά αρκετά γρήγορα. «Θα ήταν εξαιρετικό να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν θα έχουμε τη διάσκεψη ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αλλά αν όχι, περιμένω να συμβεί πολύ σύντομα», συμπλήρωσε ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης και πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, σημείωσε ακόμη ο γ.γ. της Συμμαχίας. «Πλέον έχει συμφωνηθεί ότι η Β. Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας καθώς το δύσκολο ζήτημα του ονόματος έχει λυθεί κάτι που οφείλεται στο θάρρος που έδειξαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες, Τσίπρας και Ζάεφ, στην Αθήνα και στα Σκόπια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...