Εσωτερική Ασφάλεια

Στον ανακριτή σήμερα οι τρεις δράστες για τη ληστεία της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Στον ανακριτή αναμένονται σήμερα οι τρεις δράστες της ληστείας στο ΑΧΕΠΑ.

Συγκεκριμένα σήμερα αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες, γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής, Γιάννης Δημητράκης, Κώστας Σακκάς και Δήμητρα Συριανού,  για τη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) στις 12 Ιουνίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Σημειώνεται πως οι δύο άντρες, ο 35χρονος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Η ληστεία στο ΑΧΕΠΑ με τις μάσκες και τις ιατρικές στολές
Οι τρεις κατηγορούμενοι φορώντας ιατρικές ποδιές, μάσκες και γάντια, απείλησαν με όπλα, τους υπαλλήλους από τους οποίους αξίωσαν τις βαλίτσες με τα χρήματα. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μία βαλίτσα, αφού η δεύτερη φαίνεται πως έπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια, οι ένοπλοι κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Όταν βγήκαν έξω από το νοσοκομείο τους αιφνιδίασε η αντιτρομοκρατική, περικυκλώθηκαν και τους ακινητοποίησαν.

Η 39χρονη φύλαγε τσίλιες
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αντιεξουσιαστών για τους συλληφθέντες στο ΑΧΕΠΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τρεις συλληφθέντες για την ληστεία του ΑΧΕΠΑ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...