Αθλητισμός

Σουντανί: Ποιος είναι ο «Αλγερινός τιμωρός» που έρχεται στον Ολυμπιακό - Δείτε τι μπορεί να κάνει (βίντεο)

Με τα χρώματα του Ολυμπιακού θα αγωνίζεται από την ερχόμενη σεζόν ο Αλγερινός εξτρέμ Ελ Αρμπί Χιλάλ Σουντανί.

Ο Σουντανί είναι 32 ετών, διεθνής με την Εθνική Αλγερίας, ενώ πέρυσι ανήκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να δείξει την αξία του, καθώς αγωνίστηκε μόλις σε 8 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 2 γκολ.

Σουντανί, ο «Αλγερινός τιμωρός»
Ο «Αλγερινός τιμωρός», όπως είναι το παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει κάποιοι, είναι αριστεροπόδαρος εξτρέμ, αλλά του αρέσει να παίζει από δεξιά. Πριν πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ είχε... βγάλει μάτια στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την οποία σε πέντε σεζόν είχε 86 γκολ και 54 ασίστ σε 197 συμμετοχές (σε κροατικό πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και στην Ευρώπη).

Μάλιστα, τη σεζόν 2017-18 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος στην Κροατία με 17 γκολ σε 28 συμμετοχές!

Ο Σουντανί έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ωστόσο δεν θα ενισχύσει την Αλγερία στο Κόπα Άφρικα, κάτι που σημαίνει ότι θα λάβει κανονικά μέρος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί, είναι ικανός στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία φάσεων στην αντίπαλη περιοχή, ενώ το παιχνίδι του διανθίζεται και από περίτεχνες, κάποιες φορές, ενέργειες, όπως προσποιήσεις, τακουνάκια κ.λπ.

Αν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, όλα δείχνουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στην Ευρώπη.

Οι αριθμοί του Σουντανί

Ομάδα Συμμετοχές Γκολ

ASO Chief 124 54
Γκιμαράες 45 18
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 197 86
Νότιγχαμ Φόρεστ 8 2
Σύνολο 374 160

Δείτε βίντεο με τον Σουντανί πρωταγωνιστή:

https://youtu.be/MYTt_WDnF2w

https://youtu.be/WhexsuWiwAY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ