Κόσμος

Σοκαριστικό βίντεο: Βαν της αστυνομίας παραλίγο να περάσει πάνω από κεφάλι διαδηλωτή


Τη σοκαριστική στιγμή που ένα βαν της αστυνομίας παραλίγο να περάσει πάνω από το κεφάλι ενός διαδηλωτή, τον οποίο αστυνομικοί κρατούσαν στο έδαφος, καταγράφει το παρακάτω βίντεο από την Αυστρία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Βιέννη στις 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το κλίμα.

Οι αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει έναν ακτιβιστή και τον κρατούν μπρούμυτα στο έδαφος, με το κεφάλι κάτω από ένα αστυνομικό όχημα. Ο οδηγός του οχήματος βάζει μπρος και ξεκινά, και τότε, στο παρά πέντε, οι αστυνομικοί προλαβαίνουν να τραβήξουν τον ακτιβιστή πριν οι ρόδες του βαν περάσουν πάνω από το κεφάλι του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε άλλο βίντεο καταγράφονται αστυνομικοί να χτυπούν επανειλημμένως έναν άλλο διαδηλωτή, τη στιγμή της σύλληψής του.

Οι αρχές της Αυστρίας ανακοίνωσαν πως θα εξετάσουν τη στάση τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι καταγγέλλονται για χρήση υπερβολικής βίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...