Βαλκάνια

Σερβία καλεί Ρωσία-Κίνα: «Χρειαζόμαστε στρατιωτική βοήθεια» - «Βρισκόμαστε κοντά σε συγκρούσεις στα Βαλκάνια!»

Άγριες εξελίξεις έχουμε στην Σερβία από την κίνηση του ΥΠΑΜ να μιλήσει δημόσια σε ρωσικό κανάλι για στρατιωτική βοήθεια εν όψει πιθανών στρατιωτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλέξανδρος Βούλιν δήλωσε ότι το Βελιγράδι βασίζεται στη βοήθεια από τη Ρωσία και την Κίνα για την προμήθεια όπλων, για την προστασία της χώρας «σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης στα Βαλκάνια».

«Είμαστε μια στρατιωτικά ουδέτερη χώρα. Όπως γνωρίζετε τα Βαλκάνια είναι ένας τόπος όπου μπορεί να προκύψει σύγκρουση. Βασιζόμαστε στη βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας.»,  δήλωσε ο Βούλιν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Το Βελιγράδι είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει πιθανές συγκρούσεις. Πρέπει να είμαστε ισχυροί. Ως εκ τούτου, η στρατιωτικο-τεχνική βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Χρειαζόμαστε ειρήνη. Αλλά για την ειρήνη, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Οι Σέρβοι λένε: για να είναι ο κόσμος εντάξει θα κάνουμε σχεδόν τα πάντα, αλλά για να είμαστε ελεύθεροι, θα κάνουμε απολύτως τα πάντα», κατέληξε ο Σέρβος υπουργός.

Μιλάμε  για τον γνωστό  υπουργό άμυνας της Σερβίας, ο οποίος μας προαναγγέλλει με έμμεσο τρόπο την αγωνία του για πιθανές πολεμικές συγκρούσεις στα Βαλκάνια με επίκεντρο την Μεγάλη Αλβανία.

Το κάνει με έναν έξυπνο τρόπο ο Σέρβος υπουργός , δίνοντας μια  πολιτική διάσταση στις δηλώσεις του, για να μην  διασπείρει τον πανικό, αλλά ξέρει ότι ΗΠΑ/ΕΕ ( Γερμανία) ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο των εξελίξεων με την «ενσωμάτωση» όλων των εδαφών που κατοικούν Αλβανοί στην σημερινή Αλβανία, την οποία και αυτήν οδηγούν σε νέες εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή χαρές και  πανηγύρια  έχουμε στο Κόσοβο (20 χρόνια του πολέμου στο Κόσοβο) παρουσία του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον και της πρώην ΥΠΕΞ Μντλίν Ωλμπράιτ, οι οποίοι θαυμάζουν το νέο κράτος που έφτιαξαν και το οποίο είναι το άντρο της παρανομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτό που ξεκίνησε η Ουάσιγκτον το 1999 τώρα θέλει να το τελειώσει, μόνο που απέναντι της ευρίσκεται η Μόσχα και το Πεκίνο που έχουν τα δικά τους επιθετικά σχέδια.

Οι Αλβανοί έχουν ξεκινήσει την δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς από πολλές και κυρίως διαφορετικές πηγές.

Η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη Σερβία και την περιοχή των Βαλκανίων, είναι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Στην ουσία ο Σέρβος υπουργός κρούει το κώδωνα του κινδύνου και καλεί τους πάντες να είναι σε ετοιμότητα, διότι θα εμπλακούν πολλές χώρες της περιοχής και αυτό είναι σίγουρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...