Μέση Ανατολή

Σαουδική Αραβία: Αναχαίτισε drones που εκτόξευσαν οι αντάρτες

Άλλα δύο drones που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι από την Υεμένη το βράδυ της Δευτέρας, αναχαίτισε το Ριάντ.

Ενα από αυτά, είχε στόχο την πόλη Άμπχα, ενώ ένα δεύτερο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Υεμένης μετά την εκτόξευσή του, ανακοινώθηκε σήμερα. Από τις επιθέσεις αυτές, ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Οι αντάρτες εντείνουν τις επιθέσεις τους με drones
Οι Χούθι έχουν εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις τους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επεμβαίνει από το 2015 στην Υεμένη. Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι, το al Masirah, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Άμπχα.

Οι σιίτες αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για μια άλλη επίθεση με drone νωρίς τη Δευτέρα εναντίον του αεροδρομίου της πόλης αυτής, όμως ο συνασπισμός δεν την επιβεβαίωσε. Την προηγούμενη Τετάρτη 26 πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων είχαν τραυματιστεί σε άλλη επίθεση με πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου της Άμπχα.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε χαρακτηρίσει την επίθεση αυτή «έγκλημα πολέμου», ενώ πίεσε τους Χούθι να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ