ΗΠΑ

Σάλος για την κακοποίηση των ζώων στη «Ντίσνεϊλαντ του αγροτουρισμού» των ΗΠΑ (βίντεο)


Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο με την κακοποίηση ζώων σε φάρμα που είναι γνωστή ως «η Ντίσνεϊλαντ του αγροτουρισμού».

Το βίντεο από την φάρμα Fair Oaks Farms κατέγραψε μέλος της ομάδας Animal Recovery Mission που κατάφερε να προσληφθεί το 2018.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι τραγικές συνθήκες για τις αγελάδες που διαβιούν στη φάρμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Κελσίου, με ξύλο και κλωτσιές στο κεφάλι από εργαζομένους.

The Biggest Undercover Dairy Investigation in History - Fair Oaks Farms and Coca Cola

Τη συγκεκριμένη φάρμα, που βρίσκεται λίγε ώρες μακριά από το Σικάγο, την επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 600.000 τουρίστες καθώς, μεταξύ άλλων, διαθέτει μουσείο, εστιατόριο και ξενοδοχείο.

Ιδιοκτήτης της φάρμας είναι ο κτηνίατρος Μάικ ΜακΚλόσκι, ο οποίος συνεργάζεται στενά με την Coca-Cola με την οποία παράγουν διάφορα προϊόντα.

Ο μυστικός υπάλληλος της οργάνωσης που κατέγραψε τις άθλιες συνθήκες αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι στη φάρμα δεν λαμβάνουν καμια εκπαίδευση για το πώς να χειρίζοντα τα ζώα εκτός από το πώς να διαχειρίζονται τις σορούς τους. Σύμφωνα με τον ίδιο η βια προς τις περίπου 15.000 αγελάδες που διαθέτει η φάρμα οφείλεται στην «οργή» των εργαζομένων επειδή οι αγελάδες δεν θέλουν να τραφούν από τεχνητές θηλές.

Από την πλευρά του ο ΜακΚλόσκι σε δήλωσή του απέδωσε τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο στις ενέργειες τεσσάρων υπαλλήλων και ενός συνεργάτη-οδηγού με τους οποίους έχει λήξει η συνεργασία. «Αποτελεί σοκ και αποκάλυψη για εμάς να ανακαλύπτουμε ότι κάτω από τη μύτη μας είχε υπαλλήλους που αδιαφορούσαν για τα ζώα, τις διαδικασίες που ακολουθούμε και τον νόμο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του.

Ήδη, πάντως, τουλάχιστον δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη συνεργασία με την φάρμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ