Κόσμος

Ρωσικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την Αμερική αυτή την εβδομάδα για «πτήσεις παρατήρησης»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Sputnik, ρωσικά αεροσκάφη επιτήρησης θα πραγματοποιούν πτήσεις παρατηρητών πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ και της Σουηδίας αυτήν την εβδομάδα.

"Μία από τις πτήσεις θα διεξαχθεί στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών από το αεροσκάφος Tu-154MLK-1 της Ρωσίας την περίοδο 24-29 Ιουνίου, με βάση το Open Skies Treaty προς το Great Falls, με μέγιστο εύρος 5.130 km [3,188 μίλια].

Η άλλη πτήση θα πραγματοποιηθεί πάνω από το σουηδικό έδαφος από τα αεροσκάφη παρατήρησης An-30B της Ρωσίας την περίοδο από 24 έως 28 Ιουνίου, προς την Ουψάλα, με μέγιστη απόσταση 1.700 χιλιομέτρων.

Και οι δύο πτήσεις παρατήρησης διεξάγονται σύμφωνα με το Open Skies Treaty, που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εκτελούν αποστολές αναγνώρισης σε άλλες χώρες για να συλλέγουν στοιχεία για στρατιωτικές δυνάμεις.

Το Red Star είπε ότι η διαδρομή πτήσεων συμφωνήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, και θα υπάρχουν αξιωματούχοι της αεροπορίας των ΗΠΑ για επίβλεψη, επιτήρηση και συμμόρφωση με τις διατάξεις της συνθήκης.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διεξήγαγε μια παραλλαγή του Open Skies τρεις φορές αυτό το έτος σε ρωσικές τοποθεσίες.

Τον Απρίλιο, ρωσικά αεροσκάφη επιτήρησης πέταξαν πάνω από τις ΗΠΑ για μια πτήση παρατήρησης, σύμφωνα με την ίδια συνθήκη.

Βέβαια τώρα οι πτήσεις αυτές έχουν μεγαλύτερη σημασία με το πολεμικό κλίμα ΗΠΑ-Ιραν και την Μόσχα να επικρίνει την Ουάσινγκτον τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω της αυξημένης έντασης για το Ιράν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...