Κόσμος

«Πόλεμος» Σαλβίνι σε ΜΚΟ που σώζει παράνομους μετανάστες: Θα εμποδίσουμε την είσοδο του πλοίου στην Ιταλία

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι κήρυξε τον πόλεμο την Πέμπτη εναντίον της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch, το ομώνυμο πλοίο της οποίας περισυνέλλεξε την Τετάρτη 52 μετανάστες από τα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Ο Σαλβίνι δημοσίευσε διάταγμα με το οποίο διατάσσει τις ιταλικές δυνάμεις επιβολής του νόμου να λαμβάνουν κάθε απαραίτητο μέτρο για να εμποδίζουν την είσοδο ή τη διέλευση του πλοίου Sea Watch , από τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας είχε πριν εξοργιστεί με την άρνηση του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης να κατευθυνθεί προς την Τρίπολη, παρά το πράσινο φως που είχαν δώσει οι λιβυκές αρχές.

«Το πλοίο είχε το πράσινο φως να αποβιβάσει, η συμπεριφορά του Sea Watch μοιάζει με μια πραγματική παράνομη κατακράτηση ανθρώπων για πολιτικούς λόγους. Εμπλέκονται σε διαμάχη με το υπουργείο Εσωτερικών στις πλάτες των μεταναστών» είχε δηλώσει τότε ο Σαλβίνι.

«Το SeaWatch δεν θα αποβιβάσει επιζώντες στη Λιβύη, η Τρίπολη δεν είναι ασφαλές λιμάνι. Είναι εγκληματικό να στέλνονται διασωθέντες (στη θάλασσα) προς μια εμπόλεμη χώρα» είχε απαντήσει, από την πλευρά του, το Sea Watch στον λογαριασμό του στο Twitter, κατηγορώντας την ΕΕ ότι είναι «συνεργός» σε αυτές τις «κτηνωδίες».

«Η μοναδική πρόταση που λάβαμε είναι εκείνη της Λιβύης, που είναι απαράδεκτη. Το πλοίο κατευθύνεται προς τον βορρά» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Sea Watch Ρούμπεν Νεουγκεμπάουερ, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο που παρακολουθεί τις θαλάσσιες συγκοινωνίες Marine Traffic, το πλοίο κατευθύνεται προς τον βορρά και έβαλε πλώρη για την ιταλική νήσο Λαμπεντούζα.

Την Τετάρτη, διέσωσε 52 μετανάστες που βρίσκονταν σε μια φουσκωτή λέμβο στα ανοικτά της Λιβύης, προκαλώντας την οργή του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης. Ο ίδιος είχε καταγγείλει τις μηχανορραφίες ενός πλοίου, το οποίο χαρακτηρίζει "πειρατικό" και "παράνομο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...