ΗΠΑ

«Πυρηνικός εκβιασμός» της Τεχεράνης - Τι λέει ο Λευκός Οίκος

«Το σχέδια εμπλουτισμού του Ιράν είναι πιθανά μονάχα γιατί η φρικτή πυρηνική συμφωνία άφησε τις δυνατότητές του ακέραιες» δήλωσε ο Γκάρετ Μαρκίς. «Ο πρόεδρος Τραμπ το κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Ο πυρηνικός εκβιασμός του καθεστώτος πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ολοένα κι αυξανόμενη πίεση της διεθνούς κοινότητας».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, εάν προχωρήσει το σχέδιο του για υπέρβαση του ορίου εμπλουτισμένου ουρανίου που ορίζει η Συμφωνία για τα Πυρηνικά.

«Αν το Ιράν υλοποιήσει τις απειλές του, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εφαρμόσει αμέσως τον προκαθορισμένο μηχανισμό κυρώσεων», δήλωσε ο Ισραηλινός Πρόεδρος τη Δευτέρα.

Τα παραπάνω σχόλια του Νετανιάχου έγιναν λίγες ώρες αφότου το πρακτορείο ISNA, επικαλούμενο τον Εκπρόσωπο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, ανέφερε ότι η χώρα σκοπεύει να ξεπεράσει το προκαθορισμένο όριο αποθέματος ουρανίου σε 10 ημέρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...