Κόσμος

Περνάει νόμος στην Αλαμπάμα για χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων

Στην Alabama των ΗΠΑ νομοθέτης περνά νομοσχέδιο που απαιτεί παιδόφιλοι να υποβληθούν σε χημικό ευνουχισμό πριν από την απελευθέρωσή τους!
Ο Steve Hurst είναι Ρεπουμπλικανός από την επαρχία Calhoun της Αλαμπάμα.

Ο Hurst εισήγαγε νομοσχέδιο που απαιτεί όσοι εμπλέκονται σε σεξουαλικά εγκλήματα έναντι παιδιών να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό πριν απελευθερωθούν από τη φυλακή
Το νομοσχέδιο πέρασε το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς νομοθετικό σώμα και περιμένει την υπογραφή του κυβερνήτη Kay Ivey.

Αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, η Αλαμπάμα θα είναι η 9η πολιτεία που θα επιτρέπει στα δικαστήρια να διατάξουν τον χημικό ευνουχισμό των καταδικασθέντων για σεξουαλική κακοποιηση παιδιών.

Ο Steve Hurst λέει ότι ο χημικός ευνουχισμός για τους καταδικασθέντες παραβάτες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών είναι μια κατάλληλη τιμωρία.

«Έχουν σημαδέψει το παιδί για μια ζωή και η τιμωρία πρέπει να ταιριάζει με το έγκλημα», δήλωσε ο Hurst στο WIAT-TV.

Το μέτρο πιθανότατα θα βρει αντιδράσεις από τους προοδευτικούς, οι οποίοι λένε ότι είναι παραβίαση της όγδοης τροπολογίας του Συντάγματος.

Η τροπολογία απαγορεύει στην κυβέρνηση να επιβάλλει «σκληρές και ασυνήθεις τιμωρίες» στους Αμερικανούς.

Ο Hurst, ωστόσο, λέει ότι η τιμωρία ταιριάζει με το έγκλημα.

«Είχα κάποιους ανθρώπους να μου τηλεφωνούν στο παρελθόν, όταν το εισήγαγα και μου είπαν:  δεν νομίζεις ότι είναι απάνθρωπο», είπε και απάντησε μόνος του:" Τους ρώτησα τι είναι πιο απάνθρωπο από όταν εκμεταλλεύεσαι σεξουαλικά ένα αθώο παιδί που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή να ξεφύγει"

Ο χημικός ευνουχισμός είναι μια μορφή ορμονοθεραπείας που μειώνει την ποσότητα τεστοστερόνης στο αρσενικό σώμα για να μειώσει τις σεξουαλικές επιθυμίες.

Υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί αυτό, αλλά το πιο κοινό είναι το Leuprolide.

Ο Hurst πιστεύει ότι ο χημικός ευνουχισμός θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για μελλοντικούς πιθανούς εγκληματίες.

«Εάν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα αποτρέψουμε κάτι τέτοιο να θα συμβεί ξανά στην Αλαμπάμα και ίσως θα μειώσουμε τους αριθμούς», δήλωσε ο Hurst.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, οκτώ πολιτείες έχουν επιτρέψει κάποια μορφή είτε χημικού είτε χειρουργικού ευνουχισμού σεξουαλικών παραβατών, αν και στην πράξη τα δικαστήρια έχουν σπάνια διατάξει την εκτέλεση των θεραπειών αυτων.

Η Καλιφόρνια ήταν η πρώτη που επέτρεψε τον χημικό ευνουχισμό για ορισμένους σεξουαλικούς παραβάτες οι οποίοι θα έπρεπε να λαμβάνουν medroxyprogesterone (MPA), μια τεχνητή θηλυκή ορμόνη που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Όταν χρησιμοποιείται από τους άνδρες, το MPA μειώνει την τεστοστερόνη σε επίπεδα πριν την εφηβεία.

Η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Λουιζιάνα, το Όρεγκον, η Μοντάνα και το Ουισκόνσιν έχουν επίσης σχετικούς νόμους

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ