Πολεμική αεροπορία

Παραλαμβάνονται σε επίσημη τελετή τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της ΠΑ P-2002JF

Πραγματοποιείται σήμερα, σε λίγες ώρες, στις εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι η τελετή της επισήμου εντάξεως στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας, του νέου εκπαιδευτικού της αεροσκάφους του λεγόμενου «σταδίου επιλογής» τύπου P-2002JF, ιταλικής σχεδιάσεως και κατασκευής.

Στην τελετή έχει προσκληθεί να παρευρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με επικεφαλής τον Ευάγγελο Αποστολάκη, καθώς και η αντίστοιχη στρατιωτική με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, ο οποίος όταν ήταν Αρχηγός ΓΕΑ είχε αρχίσει να «παραλαμβάνει» το πρώτο αεροσκάφος του τύπου, καθώς και ο νυν Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γιώργος Μπλιούμης, ο οποίος θα είναι και ο «Αμφιτρίων» της εκδηλώσεως, και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Δεν θα παρευρεθεί ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς, ο οποίος είναι «δικαιολογημένος απών» αφού απουσιάζει για επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό (Σερβία).

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ, όπου είναι και η έδρα της Σχολής Ικάρων, το πρώτο αεροσκάφος «σταδίου επιλογής» τύπου P-2002JF, γεγονός που σηματοδότησε τότε την έναρξη των παραδόσεων, από την εταιρεία TECNAM, των 12 συνολικώς αεροσκαφών P-2002JF και συναφούς εξοπλισμού, που ολοκληρώθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Συμφώνως με το ΓΕΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του «Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου 50 χρόνια, από το 1969». Τα αεροσκάφη αυτά έχουν ενταχθεί και υπηρετούν ήδη εκπαιδεύοντας τους εκπαιδευτές στον τύπο, οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν τους φετινούς πρωτοετείς Ικάρους, στη δύναμη της 360 Μοίρας, που ανήκει στη δύναμη της Σχολής Ικάρων και εδρεύει και αυτή στο ιστορικό Τατόι.

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ