Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στα Χανιά για τις καταγγελίες ότι εργοδότες δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές

Παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας διοργανώνει αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, μετά από καταγγελίες ότι εργοδότες δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χανίων να λάβουν μέρος στην διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν, δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια με συναδέλφους τους εργαζόμενους.

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και σε αυτήν η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της καλεί εργαζόμενους, μαθητές και πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν το παρών.

Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών -τριών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση.

Τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις και τον έλεγχο για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για τους εργαζόμενους- μαθητές».

Αντίδραση υπήρξε και από το Εργατικό Κέντρο Χανίων με τον Πρόεδρο του Κέντρου Γιάννη Μανωλικάκη να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο των καταγγελιών.

«Οι μαθητές - εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα στην μόρφωση και την εκπαίδευση και κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει.

Σαν Εργατικό Κέντρο στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων - μαθητών που στερήθηκαν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις και καταδικάζουμε την συμπεριφορά των εργοδοτών», τόνισε ο κ Μανωλικάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...