Κυβέρνηση

Παράνομη ανανέωση της θητείας του Διευθυντή ΟΚΑΝΑ πριν τις εκλογές

Σε παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ, Αντώνη Γκανά, προχώρησε την Τετάρτη το Δ.Σ.του Οργανισμού, μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου, Ευάγγελου Καφετζόπουλου.

Η θητεία του Γενικού Διευθυντή κ. Αντώνη Γκανά έληγε στις 16.06.2019, ενώ με απόφασή του του Δ.Σ. και παραφράζοντας άρθρο που προβλέπει την ανανέωση σύμβασεων Διευθυντών Τμημάτων και όχι του Γενικού Διευθυντή η οποία ΔΕΝ ανανεώνεται αλλά προκηρύσσεται, προχώρησε σε παράνομη παράταση της θητείας του, για τρεις μήνες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια γεννά ερωτηματικά, καθώς γίνεται με τις ευλογίες του Υπουργείου Υγείας, λίγες μόνο ημέρες προ των βουλευτικών εκλογών, ενώ ενδέχεται να συνδέεται και με απόφαση Δ.Σ. της περασμένης Τρίτης (μία ημέρα πριν από την ανανέωση της θητείας του κ. Γκανά),  να περάσει ο οικονομικός έλεγχος των Κέντρων Πρόληψης στη διαχείριση ιδιωτικής εταιρείας.

Δεν προβλέπεται παράταση θητείας του Γενικού Διευθυντή

Η σύμβαση του Γενικού Διευθυντή ΟΚΑΝΑ, πάντως, είναι τριετούς θητείας και δεν προβλέπεται καμία παράταση ή ανανέωση αυτής από καμία ισχύουσα διάταξη. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου  55, του Ν.4139/2013, την σύμβαση που έχει υπογράψει ο Γενικός Διευθυντής με τον ΟΚΑΝΑ και στην οποία δεν προβλέπεται καμία παράταση, αλλά και από την υπ΄αριθμ. πρωτ. 1530/17.06.2016 (ΑΔΑ: 71ΗΘ4690ΩΡ-Ρ50) απόφαση  του Προέδρου του Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ κου Ευάγγελου Καφετζόπουλου, όπου ρητά ορίζεται ότι η πλήρωση της θέσης και η άσκηση καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή από τον κο Γκανά Αντώνιο του Αθανασίου είναι για το χρονικό διάστημα από 17.06.2016 έως και 16.06.2019.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ παρ. 1, του άρθρου  55, του Ν.4139/2013,

Ο νόμος που επικαλείται -θέλουμε να πιστεύουμε εσφαλμένα και όχι σκοπίμως- το Υπουργείο Υγείας είναι  το άρθρο 12, παρ.3 του Ν.2955/2001 (το συγκεκριμένο άρθρο το επικαλείται το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με αρ. πρωτ. 2142.4/6/2019 προς τον ΟΚΑΝΑ) όπου αναφέρεται λανθασμένα, ότι το Δ.Σ. του Οργανισμού δύναται, κατόπιν αξιολόγησης, να ανανεώνει τη σύμβαση αυτή για ίσο ή μικρότερο διάστημα.

Δείτε το άρθρο 12, παρ.3 του Ν.2955/2001 που επικαλείται το Υπουργείο Υγείας:

Ωστόσο, οι μόνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου-τριετούς διάρκειας, που δύναται να ανανεωθούν-παραταθούν από το Δ.Σ. του Οργανισμού, για χρονικό διάστημα ίσο ή μικρότερο της ανωτέρω αναφερόμενης τριετίας και ύστερα από αξιολόγηση,  είναι αυτές του Διευθυντή Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Αξιολόγησης, του Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων και του Διευθυντή Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών(άρθρο 18, παρ.4, άρθρο 25, παρ. 4 και άρθρο 36, παρ. 4 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας ) και ΟΧΙ του Γενικού Διευθυντή.

Δείτε την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ όπου προχωράει στην παράνομη παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή.

iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...