Πολιτική

Παπανδρέου: Λάθος που δεν έκανα το δημοψήφισμα - Καμία σχέση με τον Ανδρέα ο Τσίπρας

Ο πρώην πρωθυπουργός παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, και αναφέρθηκε στις καταιγιστικές εξελίξεις του 2011 και του 2012. Η στάση για το περίφημο δημοψήφισμα και η πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Δριμεία επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πρόταση διενέργειας δημοψηφίσματος, κατά την περίφημη Σύνοδο των Καννών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που δεν προχώρησε στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αφού δεν γνώριζε ότι θα ακολουθήσουν άλλα «οκτώ χρόνια περιπέτειας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, το φθινόπωρο του 2011, λίγο πριν τη σύναψη του δεύτερου πακέτου βοήθειας.

Τελικώς, ο τότε πρωθυπουργός μεταπείστηκε από τους «ισχυρούς» ηγέτες της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Καννών, καθώς του ξεκαθάρισαν ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να αφορά την παραμονή ή την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ακολούθησε η παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου και η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, υπό την πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου.

Αναφερόμενος στις παραπάνω εξελίξεις, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έφερε την ακυβερνησία, καθώς αποφάσισε να ρίξει τον κ. Παπαδήμο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές τον Μάιο του 2012.

Ειδική μνεία έκανε και στον κ. Τσίπρα και στη φερόμενη προσπάθειά του να «μιμηθεί» τον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί. Ο καθένας κρίνεται από την πράξη του. Εάν πράγματι πίστευε σ’ αυτά που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και τα πάλευε, στο να φτιάξουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, τότε δεν θα ήταν απομίμηση, θα λέγαμε ότι πράγματι ακολουθεί κάποιες αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν το έκανε».

Κατηγόρησε δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να «κλέψει» ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εν όψει των βουλευτικών εκλογών, εκτιμώντας ότι αυτή η τακτική μόνο κακό κάνει στο κυβερνών κόμμα, καθώς συσπειρώνει τον χώρο του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...