Ένοπλες Συρράξεις

Σοκ με τις αποκαλύψεις: «Η Σ. Αραβία χτύπησε τα τάνκερ στο Κόλπο του Ομάν» - Παρέμβαση Πούτιν για την κόντρα Ιράν-ΗΠΑ


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σοκ στη παγκόσμια κοινότητα προκαλούν οι αποκαλύψεις Ιρανικών ΜΜΕ για την επίθεση στα τάνκερ που έλαβε χώρα στον Κόλπο του Ομάν.

Ηχογράφηση που κατέχουν οι Ιρανοί, περιέχει συνομιλίες, που αποδομούν τα επιχειρήματα της Δύσης, ότι δηλαδή η Τεχεράνη βρισκόταν πίσω από τα χτυπήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση έγινε με την υποστήριξη της Σ. Αραβίας!

Tα Ιρανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι η Σ. Αραβία, μαζί με την τζιχαντιστική οργάνωση People's Mujahideen Organization, οργάνωσαν και υποστήριξαν το χτύπημα πριν δύο εβδομάδες.

Στην ηχογράφηση που έχει διάρκεια 38 δευτερόλεπτα, μιλάει κάποιος με το όνομα Dayiu'l Islam, μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης όπου ζει στις ΗΠΑ λέει τα εξής: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό για να κατηγορηθεί το καθεστώς της Τεχεράνης. Η επίθεση θα έχει συνέπειες, λογικά το θέμα θα πάει στο ΣΑ του ΟΗΕ και μπορεί να έχουμε και στρατιωτική παρέμβαση.»

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=Tm7ZPgMVG_g

 

Το εάν ισχύουν ή όχι όλα αυτά μένει να αποδειχθούν, πάντως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ηχηρή παρέμβαση κάνει ο Ρώσος πρόεδρος στην διένεξη ΗΠΑ-Ιράν με σκοπό να σταματήσουν τα πολεμικά σενάρια και από τις  δύο πλευρές , διότι κινδυνεύει η τροφοδοσία του πλανήτη με πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο, ενώ κινδυνεύει με ανάφλεξη ολόκληρη η Μέση Ανατολή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι ανοιχτός για συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ , αλλά δεν αναμένει ταχεία πρόοδο στην αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Τεχεράνη και Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια στη χρήση βίας στο Ιράν, λέγοντας ότι αυτή θα προκαλούσε  μια παγκόσμια «καταστροφή».

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ο Πούτιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι μια επίθεση εναντίον του Ιράν θα είχε τεράστιες συνέπειες, προσθέτοντας ότι θα προκαλούσε κλιμάκωση των εχθροπραξιών σε ολόκληρη την περιοχή.

«Θα ήταν μια καταστροφή για την περιοχή τουλάχιστον», είπε.

Η Ρωσία ανακοίνωσε  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν σκόπιμα επικίνδυνες εντάσεις γύρω από το Ιράν και ωθούν την κατάσταση στο χείλος του πολέμου.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράμπακοφ από την πλευρά του  ζήτησε και αυτός από την Ουάσινγκτον να σταθμίσει τις πιθανές συνέπειες μιας σύγκρουσης με το Ιράν.

Ο Ρώσος διπλωμάτης επικαλούμενος άρθρο των  New York Times, ανέφερε  ότι η κατάσταση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για ολόκληρη την περιοχή.

Οι εντάσεις αυξήθηκαν πρόσφατα από  τις ιρανικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας σε δεξαμενόπλοια κοντά στο Στενό του Ορμούζ,.

Ο Πούτιν επεσήμανε επίσης ότι το Ιράν τήρησε τους όρους της συμφωνίας για τα πυρηνικά , παρά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι θεωρεί αβάσιμες τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα μπορούσε να είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί μια "μεγάλη συμφωνία" με τις ΗΠΑ σχετικά με τη Συρία και άλλα θέματα,  απάντησε λέγοντας ότι «δεν πουλάμε  τους συμμάχους μας, τα συμφέροντα και τις αρχές μας».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο να συζητηθούν περιφερειακά ζητήματα με διάφορες χώρες , συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τραμπ από την πλευρά του δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G-20 την επόμενη εβδομάδας στην Οσάκα της Ιαπωνίας, αλλά το Κρεμλίνο σημείωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει ζητήσει επισήμως τη συνάντηση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκπομπής στην οποία  έμεινε περισσότερο από τέσσερις ώρες, ο Πούτιν είπε ότι είναι έτοιμος να διεξάγει περισσότερες συνομιλίες με τον Τραμπ για το θέμα του Ιράν.

«Ο διάλογος είναι πάντα καλός και αναγκαίος», δήλωσε ο Πούτιν. «Εάν η αμερικανική πλευρά δείχνει ενδιαφέρον για αυτό, είμαστε φυσικά έτοιμοι για διάλογο όσο οι εταίροι μας έχουν όρεξη για αυτόν».

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία και οι Η.Π.Α. πρέπει να επικεντρωθούν ιδιαίτερα στα ζητήματα ελέγχου των όπλων, συμπεριλαμβανομένης της  συνθήκης όπλων New Start που πρόκειται να λήξει το 2021.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις ευρίσκονται σε ομηρία της εγχώριας πολιτικής μάχης των ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020.

«Οι σχέσεις μας δεν πρόκειται να είναι εύκολες, δεδομένου ότι μέρος του αμερικανικού κατεστημένου είναι εναντίον των καλών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ. προσπαθώντας να θολώσουν  τα νερά για να αποκομίσουν  κέρδη και να προωθήσουν ψεύτικες (ειδήσεις) », είπε ο Πούτιν.

Μια συνάντηση του Ρώσου και του Αμερικανού προέδρου θα έδινε μια ευκαιρία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τον υπόλοιπο κόσμο, να ελπίζει σε μια ομαλή διευθέτηση της κρίσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...