Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Στόχευση για δύο μεταγραφές μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Την ώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς υποδεχόταν τους παίκτες του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στην πρώτη συγκέντρωση της νέας σεζόν, η διοίκηση «φούλαρε τις μηχανές» για να ολοκληρώσει εντός της εβδομάδας δύο -τουλάχιστον- από τις βασικές μεταγραφικές του εισηγήσεις. Αναφερόμαστε, φυσικά, στις περιπτώσεις του σέντερ φορ και του στόπερ που «καίνε» στον σχεδιασμό. Είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού σε ότι αφορά τη γραμμή της επίθεσης, έχει επικεντρωθεί στον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ολοκλήρωσε χθες βράδυ τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Σουηδίας στην Ισπανία κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Από σήμερα αναμένεται να γνωστοποιήσει την απάντησή του προς Πειραιά μεριά. Το γεγονός, ωστόσο, ότι τις τελευταίες ημέρες παρότι έχει στα χέρια του μια ολοκληρωμένη πρόταση, απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση κερδίζοντας χρόνο, προκάλεσε δεύτερες σκέψεις. Πλέον παράλληλα με τη δική του υποψηφιότητα «τρέχουν» κι άλλες δύο, με τη μία, μάλιστα, να είναι αρκετά προχωρημένη. Ακούστηκε ξανά το όνομα του Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα, ο οποίος αποτέλεσε στόχο και τον Γενάρη, ενώ εξετάζεται σοβαρά κι ένα ακόμη όνομα που δεν έχει διαρρεύσει. Αν, βέβαια, και παρά τα όσα ακούγονται δεξιά και αριστερά σε ανεπίσημο επίπεδο, ο Μπεργκ πει το «ναι», όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν αυτομάτως… παρελθόν.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο σκέλος του κεντρικού αμυντικού. Ξαφνικά επέστρεψε στο προσκήνιο το όνομα του Πορτογάλου Πεδράο (26) της Γκιμαράες, την απόκτηση του οποίου είχε εισηγηθεί ο Πέδρο Μαρτίνς και πέρυσι τέτοιο καιρό. Πρόκειται, ωστόσο, για μια κίνηση που θα κοστίσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για αγορά, άρα κάποιοι υποπτεύονται ότι αλλού είναι η ουσία. Θα ξανανοίξει το θέμα Σεμέδο;

Θα γίνει νέα κίνηση προς τους ελεύθερους Βερμάελεν και Σκρτελ; Θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός στη διεκδίκηση του Μεξικανού Ντιέγκο Ρέγες της Φενέρ, ο οποίος τις προηγούμενες φορές που του είχε γίνει κρούση ήταν αρνητικός για Ελλάδα; Τίποτα δεν αποκλείεται. Αντίθετα η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πορτογαλία με συνοδεία από Γιάννη Βρέντζο και Λίνα Σουλούκου, είναι πιθανό να επισπεύσει κάποιες διαδικασίες εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ