ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κρατούν αποστάσεις: Αρνητικές στη σύλληψη του πληρώματος του Πορθητή

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαίνεται ότι με έμμεσο τρόπο δεν επιδοκιμάζει την κίνηση της Λευκωσίας να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του γεωτρύπανου «Πορθητής», κρατώντας αποστάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την απόφαση της Λευκωσίας να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του γεωτρύπανου “Πορθητής”, όπως μεταδίδει το ant1news.gr, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε:

«Έχουμε δει αυτές τις αναφορές των ΜΜΕ και αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας να ξεκινήσουν υπεράκτιες γεωτρήσεις σε περιοχή που αξιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισότιμα και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Χθες, τούρκος πολιτικός αναλυτής επισήμανε ότι «κύρια πηγή αστάθειας στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες επιδιώκουν να εξοπλίσουν με οπλισμό την Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή του Αιγαίου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές