ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί δεν μπαίνουν τελικά στα στενά του Ορμούζ-Δεν επιθυμούν να κλιμακωθεί η ένταση

Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, που είχε σταλεί στην περιοχή του Κόλπου για να απαντήσει στις ιρανικές απειλές, παραμένει εκτός του Στενού του Ορμούζ για να αποφευχθεί μια περιττή κλιμάκωση.

Το USS Abraham Lincoln και τα συνοδευτικά πλοία παραμένει εκατοντάδες χιλιόμετρα από το ζωτικό στενό – μόλις 33 χιλιόμετρα από το πιο στενό σημείο του – μέσω του οποίου περνάει το ένα τρίτο της παγκόσμιας προμήθειας πετρελαίου. Ωστόσο, οι αξιωματικοί στο πλοίο λένε ότι είναι έτοιμοι και ικανοί να ανταποκριθούν σε απειλές.

Η πλωτή οδός είναι γεμάτη με τάνκερ και φορτηγά πλοία όπως αναφέρει το The National, αλλά τα αμερικανικά πολεμικά πλοία περνούσανε εδώ και χρόνια χωρίς εμπόδια , παρόλο που το αμερικανικό ναυτικό ανέφερε ότι τα πλοία είναι γεμάτα ιρανικά ταχύπλοα σκάφη.

«Δεν θέλουμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση χωρίς λόγο», δήλωσε ο κυβερνήτης του Lincoln, Putnam Browne σε δημοσιογράφους του Associated Press.

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι πάντως έχουν διαμηνύσει πολλές φορές μέσα στον Μάιο ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να χτυπήσουν το USS Abraham Lincoln και όλα τα υπόλοιπα πλοία των ΗΠΑ στην περιοχή με πυραύλους.

Σε ερώτηση στον Αμερικανό Ναύαρχο John Wade για το γιατί το USS Abraham Lincoln δεν έχει μπει στο στενό, απάντησε είμαστε έτοιμοι να πάμε οπουδήποτε μας ζητηθεί και οπουδήποτε χρειαστεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...