Κοινωνία

Ξεσπούν οι αστυνομικοί της Μαγνησίας: Μήπως να κάνουμε κι εμείς απεργία πείνας όπως ο Κουφοντίνας για να σωθούμε;

Ανακοίνωση με την οποία ζητούν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα οδοιπορικά που δεν τους καταβάλλονται ενώ ο φόρτος εργασίας αυξάνεται και με τη φύλαξη του Δημήτρη Κουφοντίνα όποτε αυτός χρειάζεται να μετακινηθεί από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησιάς.

Στην ανακοίνωσή τους αναρωτιούνται, με ειρωνικό τόνο, αν θα πρέπει και αυτοί να προχωρήσουν σε απεργία πείνας - όπως έκανε ο εκτελεστής της 17Ν προκειμένου να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο δεν του χορηγήθηκε η 7η κατά σειρά άδεια από τις φυλακές - προκειμένου να σωθούν.

Αναρωτιούνται, επίσης, πώς «ενώ η Πολιτεία έχει αναγάγει τον τρομοκράτη σε ένα ακίνδυνο κρατούμενο που εκτίει το υπόλοιπο της ποινής του στις ανοιχτού τύπου αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, εμείς κληθήκαμε να λάβουμε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθημερινώς τετραπλάσιοι και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την φρούρηση του;».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Βιώσαμε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση, με τη φύλαξη του τρομοκράτη – κρατούμενου στο νοσοκομείο του Βόλου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, γεγονός που συνέπεσε χρονικά με τις διπλές περιφερειακές εκλογές αλλά και τις επικείμενες εθνικές, γίναμε μάρτυρες γεγονότων που σαφέστατα θίγουν το λειτούργημα που επιτελούμε, γεννώντας προς εμάς πλήθος προβληματισμών και ερωτημάτων, τα οποία οφείλουμε να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας και την κοινωνία, ως αναπόσπαστο και ενεργό κομμάτι αυτής.

Μεγάλη απορία προκάλεσε όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε κάθε νοήμονα άνθρωπο η χρησιμοποίηση τόσων πολλών Αστυνομικών, όχι μόνο από την πόλη μας αλλά και από άλλες γειτονικές πόλεις της Θεσσαλίας, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα της ασφάλειας και οι οποίοι μετακινήθηκαν ως φθηνά εργατικά χέρια, με αποζημίωση εκτός έδρας μετακίνησης, το υπέρογκο ποσό των 7 ευρώ και 53 λεπτών, το οποίο η Πολιτεία θα μας το εξοφλήσει μετά από χρόνια, καθώς έχουμε να λάβουμε εκτός έδρας αποζημίωση από το 2016, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός!!! Δούλοι κωπηλάτες σε αρχαίες τριήρεις, που θα τραβάνε κουπί όσο αντέξουν.

Πόσο οξύμωρο και αντιφατικό το γεγονός πως ενώ η ίδια η Πολιτεία έχει αναγάγει τον τρομοκράτη σε ένα ακίνδυνο κρατούμενο που εκτίει το υπόλοιπο της ποινής του στις ανοιχτού τύπου αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, εμείς κληθήκαμε να λάβουμε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθημερινώς τετραπλάσιοι και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την φρούρηση του??? Ποιοι έκριναν λάθος τελικά?? Ας μας λύσει κάποιος αυτή την απορία..

Επίσης μαζί με όλα αυτά, οι συνάδελφοι του Α.Τ Βόλου και κυρίως έξι εξ’ αυτών που είναι επιφορτισμένοι με το πάρεργο των επιδόσεων εγγράφων μέσα σε όλα τα ανωτέρω κλήθηκαν να μοιράσουν 5.000 έγγραφα με προθεσμία άκρως αυστηρή των πέντε ημερών αντιμετωπίζοντας και τον χλευασμό υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών όταν τους παρέδιδαν τα έγγραφα. Νυχθημερόν λοιπόν εργασία με τη δαμόκλειο σπάθη της μη έγκαιρης παράδοσης να αιωρείται από πάνω τους αλλά έπρεπε να κόψουν το λαιμό τους και να δοθούν. Και αυτό έγινε όπως και οι εκλογές αλλά η Πολιτεία μας ανταμείβει με το υπέρογκο ποσό των 150 ευρώ που ακόμη όμως δεν το είδαμε, την ίδια στιγμή που προεκλογικά στη κυριολεξία «έβρεχε» επιδόματα για όλους και για όλα!!!

Χωρίς άδειες, τσεκουρωμένες μια στο τόσο ημερήσιες αναπαύσεις, κομμένα αδιάθετα αλλαγής, τα οποία θα μπορούσαν να χορηγηθούν εάν πολύ απλά κάποιοι ακόμη και εντός ορίων της Δ.Α Μαγνησίας ξέφευγαν αυτές τις δύσκολες εποχές από την εμμονή του ΠΕΡΣΕΑ που συνέχιζε να υφίσταται, χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιώδες στερώντας από όλους μας τα κεκτημένα και προβλεπόμενα καταχωρημένα από Νόμους και Προεδρικά Διατάγματα δικαιώματά μας. Ποτέ τελικά θα χορηγηθούν τα δικαιούμενα ρεπό μας??? Μετά τις εθνικές εκλογές που δεν προλαβαίνουν οι συνάδελφοι μας να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες ή όταν θα ξεκινήσει η Super League και θα πρέπει να υπηρετήσουμε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις???

Αγαπητοί μας συμπολίτες, ενώ συνάδελφοί μας αγωνίζονται καθημερινά για να διαφυλάξουν όχι μόνο τη δική τους αξιοπρέπεια που προσβάλλεται καθημερινώς, αλλά και την αξιοπρέπεια της Ελληνικής Αστυνομίας την οποία τιμούν πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους που αντί να σέβονται τις θέσεις και το θεσμό που υπηρετούν, διαγκωνίζονται για την εξέλιξη τους στην ιεραρχία ή την εξασφάλιση μιας θέσης σε κάποια Π.Α.Ε., αδιαφορώντας επιδεικτικά για το μάχιμο Αστυνομικό… ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ Ή ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ??

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ