Αυτοδιοίκηση

Νεκτάριος Φαρμάκης, νέος περιφερειάρχης Δ.Ελλάδος: Στόχος να φυσήξει άνεμος εξωστρέφειας στην περιοχή

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του στις Περιφερειακές εκλογές 2019 ως νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έκανε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Ενας πρώτος στόχος που έχουμε είναι να μην χαθεί ούτε μία μέρα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 0 κ. Φαρμάκης, γι' αυτό, όπως εξηγεί, «το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε να ενημερωθούμε πλήρως για όλες τις εκκρεμότητες». Μάλιστα, όπως σημειώνει, «ευελπιστούμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα έχουμε τη βοήθεια της απερχόμενης περιφερειακής Αρχής, καθώς και του συνόλου των παρατάξεων και των νυν ή νεοεκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων».

Το σχέδιο μετά τις Περιφερειακές εκλογές
Επίσης, μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχει θέσει, είναι, όπως επισημαίνει «η εφαρμογή του σχεδιασμού μας, ώστε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφενός να ανοιχτεί πραγματικά στην τοπική κοινωνία και αφετέρου να διαμορφώσει τις συνθήκες διαπεριφερειακών και διεθνών συνεργασιών, προκειμένου «ένας νέος 'άνεμος' εξωστρέφειας να φυσήξει στην περιοχή».

Την ίδια ώρα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει ότι «ευθύς εξαρχής θα θέσουμε σε λειτουργία ένα σχέδιο βελτίωσης της λειτουργίας της περιφέρειας, ως διοικητική δομή, ώστε εκτός από το τεχνοκρατικό κομμάτι, δηλαδή απλοποίηση διαδικασιών, ενίσχυση των υπηρεσιών, απορροφητικότητα ΕΣΠΑ, κλπ να ενισχυθεί και το πολιτικό - ή αυτοδιοικητικό αν προτιμάτε - βάρος της περιφέρειας, με έμφαση στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και στην επιτάχυνση των διαδικασιών υποδοχής και προώθησης επενδύσεων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...