Πολιτική

Νέο σκάνδαλο: Με εντολή Παππά ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μισθό 4.000 ευρώ στην Μs Ελληνικό Κτηματολόγιο

Ακόμα ένα σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Νίκο Παππά υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και την επικεφαλής του Ελληνικό Κτηματολόγιο (ΝΠΔΔ) Χριστίνα Κλωνάρη (γενική διευθύντρια) να μοιράζουν προεκλογικά 900 χιλ. ευρώ στα Μέσα Ενημέρωσης όλης της χώρας.

Η απόφαση με αριθμό 484 / 2019 της Ελληνικό Κτηματολόγιο για την διάθεση στα ΜΜΕ του προαναφερόμενου ποσού ελήφθη στις 16/5/19 και στη συνέχεια (24/5/19) με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος καθορίστηκε και ο μισθός της κ. Κλωνάρη, επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του επικεφαλής του Κτηματολογίου, στις 4.000 ευρώ μηνιαίως. Η απόφαση στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε μόλις χθες. Δηλαδή μόλις 1 μήνα πριν τις εθνικές εκλογές.

Ακολούθησαν και έπεται και συνέχεια, όπως φαίνεται, σειρά από αποφάσεις για τη διανομή του κονδυλίου των 900 χιλ. ευρώ σε διάφορα ΜΜΕ ανά τη χώρα και βεβαίως και στην ΕΡΤ.

Η διανομή των κονδυλίων βασίζεται στην απόφαση με αριθμό 11768/2018 του κ. Παππά, για την υλοποίηση του επικοινωνιακού προγράμματος με τίτλο «Επικοινωνιακή Υποστήριξη για την Συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας του Υπολοίπου της Χώρας».

Γεγονός είναι πως για να προχωρήσει το Κτηματολόγιο υπάρχει ανάγκη για ενημέρωση των πολιτών. Η ανάγκη όμως αυτή υπάρχει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο όταν ξεκίνησε η διαδικασία της κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας. Ωστόσο, η κυβέρνηση και η Ελληνικό Κτηματολόγιο επέλεξαν την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, λίγο πριν τις ευρωεκλογές και τώρα πριν τις εθνικές εκλογές, για να διανέμουν «δωράκια» στα ΜΜΕ.

Η στόχευση είναι προφανής. Αφορά την προνομιακή μεταχείριση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στον προεκλογικό τους αγώνα, τη στιγμή που η απουσία μιας σωστά οργανωμένης επικοινωνίας, εγκαίρως, έχει ήδη οδηγήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητας, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, να δίνεται ανά περίπτωση επιπλέον χρόνος για να δηλώσουν οι πολίτες την ακίνητη περιουσία τους.

mononews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...