Τεχνολογία

Νέα τεχνολογία αφαλάτωσης: Ινδός επιστήμονας παρουσίασε καινοτομία για να μετατρέψει το αλατόνερο σε πόσιμο!

Πολλές ασθένειες στην Ινδία, οφείλονται στο νερό που καταναλώνουν ως πόσιμο στην Ινδία.

Οι ασθένειες που οφείλονται στο νερό στην Ινδία επηρέασαν ισάριθμο ινδικό πληθυσμό με αυτόν του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ του 2012 και του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο ινδικό κοινοβούλιο από τον υπουργό Υγείας τον Απρίλιο του 2018.

Ένας επιστήμονας στην Ινδία ανέπτυξε μια απλή μέθοδο μετατροπής του αλατόνερου κάνοντας το πόσιμο και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο Δρ Σάμρατ Γκος του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστήμης Εκπαίδευσης και Έρευνας, στο Μοχάλι κατέληξε στη μέθοδο που εξετάζει το πολυετές ζήτημα των ασθενειών που μεταδίδονται από το νερό που πλήττουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας.

Ο επιστήμονας ισχυρίστηκε ότι η λιτή ιδέα του για μικρο-απόσταξη μπορεί να υιοθετηθεί από κάθε νοικοκυριό όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο πόσιμο νερό. Περιλαμβάνει τη χρήση δύο κοινών χύτρων πίεσης - μία για βραστό ακατέργαστο νερό και μία άλλη για τη συλλογή αφαλατωμένου νερού. Και οι δύο συνδέονται με σωλήνα αλουμινίου ή χαλκού ως αγωγό ατμού.

Ο ατμός ή ο υδρατμός διαπερνά τον αγωγό, ο οποίος διαχέει τη θερμότητα και τα αποτελέσματα στη συμπύκνωση και κατά συνέπεια ο ατμός μετατρέπεται πίσω στο υγρό νερό που μπορεί να συλλεχθεί σε ένα δοχείο που βρίσκεται στο άλλο άκρο.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ακόμη και αλουμινόχαρτο για τρόφιμα μπορεί επίσης να μετατραπεί σε σωλήνα για τη συλλογή αφαλατωμένου νερού.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης χημικών παραγόντων στη διαδικασία και είναι απόλυτα ασφαλής. Μπορεί να λειτουργήσει ως σωστός ιστός για λόγους έκτακτης ανάγκης ή επιβίωσης - όχι για κλιμακωτή εμπορική χρήση.

Από το 2012-2017, οι ασθένειες που προκαλούνται από το νερό, όπως η χολέρα, η διάρροια, ο τυφοειδής και η ιογενής ηπατίτιδα, έγιναν η αιτία να χαθούν 10.738 ζωές στην Ινδία.

Ο αυξανόμενος πληθυσμός της Ινδίας και η αλλαγή του κλίματος θεωρούνται οι κύριοι συντελεστές της μόλυνσης των υδάτων.

Σύμφωνα με ινδικό think tank, η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση του νερού στην ιστορία, με περισσότερα από 600 εκατομμύρια άτομα να αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη νερού σε 21 πόλεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές