Ένοπλες Συρράξεις

Νέα επίθεση των Χούθι στο αεροδρόμιο Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε πέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίθεσης μέσα σε δύο ημέρες εναντίον του αεροδρομίου Άμπχα, στο νοτιοανατολικό τμήμα του βασιλείου, ανακοίνωσε η στρατιωτική συμμαχία που έχει εμπλακεί από το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών και τελεί υπό τη διοίκηση του Ριάντ.

«Η σαουδαραβική βασιλική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε επιτυχώς και κατέστρεψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ανταρτών Χούθι (καθώς αυτά διεξήγαγαν επίθεση) εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Άμπχα και της Χαλμίς Μουσάιτ», αναφέρει ανακοίνωση της συμμαχίας που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του βασιλείου, το SPA.

Νωρίτερα ένα τηλεοπτικό δίκτυο που πρόσκειται στους Χούθι, το Αλ Μασίρα, μετέδωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του αεροδρομίου Άμπχα.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διεμήνυσε χθες ότι θα προχωρήσει σε σκληρά αντίποινα για την επίθεση που εξαπέλυσαν με πύραυλο Κρουζ οι Χούθι εναντίον του αεροδρομίου την Τετάρτη, η οποία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 26 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...