Κόσμος

Μυστήριο με το τρέμουλο της Μέρκελ: Ξένες μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να βάλουν στο χέρι τον ιατρικό φάκελό της

Να βάλουν χέρι στον ιατρικό φάκελο της Άνγκελα Μέρκελ μετά τα πρόσφατα επεισόδια με το τρέμουλο σε δημόσιες εμφανίσεις τους προσπαθούν απεγνωσμένα μυστικές υπηρεσίες τρίτων χωρών.

Η 64χρονη καγκελάριος της Γερμανίας προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους για την κατάσταση της υγείας της επιμένοντας ότι είναι καλά, αλλά ξένοι ηγέτες δεν είναι και τόσο σίγουροι και ανέθεσαν στις μυστικές τους υπηρεσίες να βρουν τι ακριβώς συμβαίνει, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild. H υπερδραστήρια συνήθως Μέρκελ έχει να εμφανιστεί δημοσίως από την σύνοδο της G-20 στην Ιαπωνία την Παρασκευή, λίγα 24ωρα αφότου εμφανίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 15 ημερών να τρέμει στη διάρκεια συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και να προσπαθεί να το καλύψει σταυρώνοντας τα χέρια της.

Η πρώτη φορά που εκφράστηκε ανησυχία για την κατάστασή της ήταν στις 18 Ιουνίου, όταν εμφανίστηκε να τρέμει σύγκορμη, κατά την τελετή υποδοχής του Ουκρανού προέδρου στο Βερολίνο.

Τότε, η ίδια είχε αποδώσει το φαινόμενο στην υψηλή θερμοκρασία υπό τον καυτό ήλιο και την αφυδάτωση. Αλλά στις 27 Ιουνίου εμφανίστηκε και πάλι να τρέμει, αυτή τη φορά σε τελετή σε κλιματιζόμενο χώρο. Και γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τη Bild, μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών έχουν ξεκινήσει τις δικές τους έρευνες για το τι πραγματικά συμβαίνει με την Μέρκελ, δεδομένης της σημασίας της στην παγκόσμια σκηνή ως επικεφαλής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «μια κορυφαία δυτική μυστική υπηρεσία είναι σίγουρη ότι το πρόβλημα υγείας της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι νευρολογικής φύσης».

Η Μέρκελ είναι καγκελάριος από το 2005 και διεδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης. Τον περασμένο Οκτώβριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις τους σε κρίσιμες τοπικές εκλογές, αλλά έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της το 2021.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...