Πολιτική

Μητσοτάκης για ντιμπέιτ: Ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους

Έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξή τους στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. Εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Επίσης, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την ακύρωση του debate, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάει στο ΕΛΚ. Τόνισε πως το ΕΛΚ έχει προτείνει τον κ. Βέμπερ, που έχει στηρίξει και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ και κανένας από τους επικριτές του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε γι' αυτό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ, την Κυριακή.

Στην αρχή της συνέντευξης αναφέρθηκε στη μεγάλη διάκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP του NBA, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα, για ένα παιδί που ξεκίνησε από τα Σεπόλια». Κράτησε τις αναφορές του πατέρα του «να μην είναι αλαζόνας, είναι σοφή συμβουλή για όλους μας» και υπογράμμισε: «Μας έφτιαξε τη μέρα!».

Για το debate είπε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το debate ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός δέχεσαι την κριτική από όλους».

Για τις ευρύτερες συγκλίσεις που ανέφερε: «Θα κάνω την καλύτερη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία κοινοβουλευτική συμφωνία. Συζητάμε για πολιτικά πρόσωπα που έχει και συμβολισμούς και είναι ικανά. Δεν στέκομαι στο μέγεθος, αλλά στη σύνθεση».

Για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών, είπε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό μέχρι τις εκλογές».

Για το εάν μπορούν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν: «Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολωτική και επιθετική. Δεν έμαθαν και δεν ξέχασαν τίποτα. Είμαι πολύ ειλικρινής ότι για το 2019 δεν υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. Δεν μπαίνω σε κανέναν διάλογο με τον κ. Τσίπρα, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όσα λέω και για το πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης