Ενέργεια

Με ανεπίσημες μεθόδους συνεχίζονται οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου

Η Ουάσιγκτον, το φθινόπωρο του 2018, επανέφερε τις οικονομικές κυρώσεις, στοχεύοντας τον πετρελαϊκό κλάδο του Ιράν. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015.

Ανεπίσημα «κανάλια» για την πώληση πετρελαίου χρησιμοποιεί το Ιράν, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της ασιατικής χώρας, η οποία επλήγη τον Νοέμβριο του 2018 από αυστηρές αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Μπιτζάν Ζανγκανέχ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Shana, αρνήθηκε να διευκρινίσει πώς ακριβώς η Τεχεράνη συνεχίζει τις πωλήσεις αργού, εξηγώντας ότι ο τρόπος αυτός πρέπει να μείνει «μυστικός» από την Ουάσιγκτον.

«Έχουμε ανεπίσημες πωλήσεις, όλες μυστικές, επειδή αν γίνονταν γνωστές από τις ΗΠΑ, θα τις σταματούσαν» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η μέθοδος της Τεχεράνης κινείται «κάπου μεταξύ της επίσημης και της "μαύρης" αγοράς».

Η Ουάσιγκτον, το τελευταίο διάστημα, έχει κλιμακώσει τις προσπάθειες εκμηδενισμού των ιρανικών πετρελαϊκών εξαγωγών, αίροντας τις εξαιρέσεις στις τελευταίες οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, μετά την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων το περασμένο φθινόπωρο.

Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αμερικανικές κινήσεις έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον επανέφερε τις οικονομικές κυρώσεις, μετά την αποχώρηση από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία του 2015.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...