Αρχείο

Με άρωμα τρομοκρατίας η απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ

Αμφότεροι οι συλληφθέντες για την απόπειρα ένοπλης ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τετάρτης, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών, 40 ετών, είχε συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη μετά από ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2006.

Είχε κατηγορηθεί ως μέλος της επονομαζόμενης σπείρας των ληστών με τα μαύρα. Στα μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν αρχικά αποδοθεί επτά ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Αθήνας, από το 2002 έως το 2006. Ωστόσο ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση μόνο για τη ληστεία στη Σόλωνος και είχε αποφυλακιστεί πριν μερικά χρόνια.

Ο δεύτερος συλληφθείς, 35 ετών, είχε αρχικά συλληφθεί το 2010 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Είχε αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στην παρανομία και μετά από λίγα χρόνια, το 2016, συνελήφθη εκ νέου μετά από καταδίωξη στη Σπάρτη, μαζί με ακόμη έναν καταζητούμενο αναρχικό, πριν αποφυλακιστεί ξανά πέρσι.

Η σημερινή ληστεία

Σήμερα το πρωί, οι δύο συλληφθέντες επιχείρησαν, ντυμένοι γιατροί, να ληστέψουν χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όπως προκύπτει, οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι κατόρθωσαν να τους συλλάβουν, με τη συνδρομή δυνάμεων της ΕΚΑΜ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...