Εσωτερική Ασφάλεια

Μαφία του Κορυδαλλού: Πως εμλεκόμενοι δικηγόροι ζητούσαν «εγγυήσεις» από ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Μέλη της επονομαζόμενης «μαφίας των δικηγόρων» προχωρούσαν σε συναντήσεις με την ηγεσία της ΕΛΑΣ για να λάβουν … εγγυήσεις για αξιωματικούς της Αστυνομίας που θα χειρίζονταν τις υποθέσεις τους! Κι η ηγεσία της ΕΛΑΣ φέρεται να έδινε διαβεβαιώσεις στους ύποπτους δικηγόρους ότι οι εν λόγω αξιωματικοί είναι «ικανοί» και πρέπει να «τύχουν της εμπιστοσύνης τους». Σε μια πλήρη αντιστροφή των ρόλων όπου οι πολίτες ελέγχουν –μέσω της λεωφόρου Κατεχάκη- τους αξιωματικούς που θα αναλάβουν τις υποθέσεις τους. Κι όχι να συμβαίνει το αντίθετο…

«Το Βήμα» παρουσιάζει νέα στοιχεία από την δικογραφία της υπόθεσης για τις ύποπτες σχέσεις δικηγόρων με επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς που κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού κι οι οποίοι ευθύνονταν για περισσότερες από 20-30 αιματηρές επιθέσεις , εντός κι εκτός σωφρονιστικών καταστημάτων. Από τα νέα αυτά στοιχεία ανακύπτουν δείγματα παρασκηνιακών συνεννοήσεων των ύποπτων δικηγόρων αλλά και της λογικής ανωτάτων αξιωματικών να λειτουργούν περιέργως ως ..εγγυητές , κατωτέρων αξιωματικών.

Η εν λόγω δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Ειδικού Εφετη Ανακριτή κ Ευτ. Νικόπουλου κι οδήγησε στην προφυλάκιση δύο δικηγόρων ενώ ένας άλλος γνωστός ποινικολόγος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς ρόλους.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ και των δικαστικών αρχών εστιάσθηκε στις αναφερόμενες επαφές των ύποπτων δικηγόρων με αξιωματικούς της αστυνομίας . Για τα εν λόγω στελέχη της Ασφάλειας Αττικής οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι «οι ένστολοι ήταν εκείνοι που τους εφεραν αρχικά σε επαφή με τους Αλβανούς βαρυποινίτες για να τους υποβοηθήσουν στην διαλεύκανση απόπειρας δολοφονίας ενός εξ αυτών στην Πεντελη το 2014». Με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ν αρνούνται κάθε ανάμιξη κι ύποπτη ενέργεια…

Ωστόσο εντυπωσιάζει σημείο της απολογίας που δόθηκε προ μερικών εβδομάδων από έναν από τους κατηγορηθέντες δικηγόρους που αναφέρθηκε σε τηλεφωνικές επαφές του με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να τύχει καλύτερης μεταχείρισης. Ωστόσο εντυπωσιάζει η αναφορά του ίδιου ελεγχόμενου δικηγόρου ότι «μου ζητησε ο (ΣΣ ήδη προφυλακισμένος) συνάδελφος μου να επισκεφθούμε –το 2016- ηγετικό στέλεχος της ΕΛΑΣ στη λεωφόρο

Κατεχάκη. Ο συνάδελφος μου ήθελε να ρωτρήσει για το πόσο ικανός και έμπειρος είναι ο αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής που χειριζόταν τότε τη υπόθεση μας (ΣΣ για την επίθεση στην Πεντελη). Και το ηγετικό στέχος της ΕΛΑΣ του απάντησε ότι του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη …» !

Κι ετσι με αυτή την θετική γνωμοδότηση του ηγετικού στελέχους της ΕΛΑΣ οι ιδιώτες διατήρησαν την …εμπιστοσύνη τους στον αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής. Αλλιώς ίσως ζητούσαν την αντικατάσταση του , κι ούτω καθ εξής…

Τέλος εντύπωση προκαλεί η κατάθεση που έδωσε προ μερικών ημερών στενή συγγενής του δολοφονηθέντα-τον Οκτωβριο του 2017- ποινικολόγου Μιχ Ζαφειρόπουλου . Ο δικηγόρος δολοφονήθηκε από την αλβανική « μαφία του Κορυδαλλού» που είχε επαφες με τους προαναφερθέντες νομικούς- στην προσπάθεια απόσπασης χρημάτων από τον επιχειρηματία κ Αριστείδη Φλώρο .

Η συγγενής του Μιχ Ζαφειρόπουλου κατέθεσε ότι ο δολοφονηθείς ποινικολόγος είχε επικοινωνήσει το καλοκαίρι του 2017 μ έναν ένας από τους δικηγόρους που ήδη κατηγορούνται , για να τον συλληπηθεί για τον θάνατο οικείου του προσώπου. Κι εκείνος φέρεται να αρχισε «αμέσως να του συζητα τις διευθετήσεις για τη υπόθεση Φλώρου , ξεχνώντας μ ε χαρακτηριστική ευκολία το πένθος του»

tovima.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης