Κοινωνία

Μας έκανε υπερήφανους η Νομική Αθηνών: Εφθασε στον τελικό παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού (εικόνα)

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ έφθασε στον τελικό του πρώτου παγκόσμιου διαγωνισμού φοιτητικής δίκης για το Δίκαιο της Θάλασσας (NILOS Moot Court Competition), που οργάνωσε στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης το Ολλανδικό Ινστιτούτο για το Δίκαιο της Θάλασσας (Netherlands Institute for the Law of the Sea - NILOS).

Επιπλέον η κ. Ελένη Γερασούδη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, πήρε το δεύτερο Βραβείο για τον Καλύτερο Ομιλητή. Οι προφορικοί γύροι του διαγωνισμού έγιναν στις 22-24 Μαΐου 2019 στην Ουτρέχτη. Η ελληνική ομάδα διαγωνίσθηκε στους προκριματικούς γύρους με τo Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Ολλανδία), το Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο της Γένοβα (Ιταλία) και το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Γερμανία) και συγκεντρώνοντας τη καλύτερη βαθμολογία από την πλευρά του εναγομένου πέρασε στον μεγάλο τελικό όπου αντιμετώπισε για δεύτερη φορά την ομάδα της Ολλανδίας.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Η Νομική Σχολή έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές στο διαγωνισμό

Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε σε ζητήματα εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων και διατήρησης ζώντων πόρων στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) δύο παράκτιων κρατών. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με θέματα όπως η αλιεία, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Σε όλη την διάρκεια του διαγωνισμού, η ελληνική αποστολή έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές και διοργανωτές τόσο για την επιτυχία τους όσο και για τις γνώσεις και την προετοιμασία της.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Κατερίνα Σταθακάρου (2ο έτος) και Δημήτρη Πανούσο (2ο έτος) καθώς και από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Ελένη Γερασούδη και Κωνσταντίνο Δεληγιάννη-Βίρβο. Την ομάδα προετοίμασαν οι Ευθύμιος Παπασταυρίδης, Αντώνης Αντωνόπουλος, Μάνος Σωμαράκης και Sandrine De Herdt (visiting researcher, Athens PIL) ενώ την ακαδημαϊκή επίβλεψη την είχε αναλάβει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη.  Η διάκριση αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την άριστη κατάρτιση και της ερευνητικές δυνατότητες της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και το υψηλότατο επίπεδο των φοιτητών της διεθνώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ