Διατροφή

Μήπως είστε υπερβολικά αγχωμένοι; Αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να διώξετε το στρες μακριά!

Και όμως η διατροφή μπορεί να βοηθήσει και στην αποβολή του άγχους. Βοηθήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει, επιλέγοντας κάποιες έξυπνες τροφές με αγχολυτικές ιδιότητες!

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς:

√ Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν τα πορτοκάλια, έχει την ιδιότητα να αποβάλει το άγχος και να μειώνει την αρτηριακή πίεση που οφείλεται σε έντονες καταστάσεις άγχους.

√ Τα σπαράγγια είναι από τα λαχανικά με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φολλικού οξέως που αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, δηλ. της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα ευεξίας.

√ Κάτι ξέρουν οι Ιάπωνες και τρώνε sushi αφού πέρα από το ότι έχει ελάχιστες θερμίδες, είναι πλούσιο σε αγχολυτικές ορμόνες, όπως η σεροτονίνη και η μελατονίνη, ενώ οι υδατάνθρακες που περιέχει το ρύζι αυξάνουν την ενέργεια και απομακρύνουν το άγχος.

√ Το αβοκάντο έχει αδυνατιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για τον οργανισμό, χάρη στο κάλιο και στα λίπη που περιέχει. Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαία υπερτροφή.

√ Τέλος, η μεγάλη αντιοξειδωτική δράση των βατόμουρων βοηθά στην αποβολή του άγχους και στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ