Κύπρος

Κύπρος – Serial Killer: Τι δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας αφού βρέθηκε η μικρή Σιέρα-Βίντεο

Μετά από πολλές εβδομάδες ερευνών οι αρχές της Κύπρου κατόρθωσαν σήμερα να εντοπίσουν τη σωρό της μικρής Σιέρα, σε βάθος έξι μέτρων και σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

Μετά από πολλές εβδομάδες αναζήτησης, η σορός της 6χρονης Σιέρα, ενός εκ των επτά θυμάτων του 35χρονου καθ΄ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, βρέθηκε στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Η σορός της μικρής Σιέρα, η οποία ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι και δεμένη σε τσιμεντομπλόκ, εντοπίστηκε από δύτη σε βάθος έξι μέτρων και σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

Στη σκηνή για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ενώ στο σημείο έσπευσαν επίσης ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, ο ανακριτής Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης και άλλα μέλη του Σώματος.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανθρώπινη σορός μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπωνοποίησης εντοπίστηκε σήμερα γύρω στις 1430, σε βάθος έξι μέτρων στη λίμνη Μεμί.

Σε δηλώσεις του επιτόπου, στη λίμνη Μεμί, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε επίσης ότι έχει διενεργηθεί η αυτοψία της σορού και ότι η νενομισμένη νεκροτομή θα διενεργηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

 

https://youtu.be/AHA9MLGtSfM

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι ήδη έχει κληθεί στην Κύπρο από την Βρετανία ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης για τη διενέργεια της νεκροτομής επί της σορού του 6χρονου κοριτσιού.

Τη σορό της μικρής Σιέρα, που ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, εντόπισε δύτης, ενώ πάνω στη σορό υπήρχε δεμένο τσιμεντομπλόκ, όπως ακριβώς είχε περιγράψει στις καταθέσεις του ο δράστης. Να σημειωθεί ότι το πρωί ο 35χρονος «Ορέστης» είχε μεταφερθεί εκ νέου στη λίμνη Μεμί για υποδειξη σκηνών και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήταν αρκετά πιο κατατοπιστικός σε σχέση με τις προηγούμενες φορές.

«Είμαι ικανοποιημένος και συγκινημένος», δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, επιβεβαιώνοντας την ανεύρεση της σορού της μικρής Σιέρα.

Με την ανεύρεση της σορού της 6χρονη Σιέρα κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος της μακάβριας αναζήτησης των θυμάτων, καθώς έχουν εντοπιστεί οι σοροί και των επτά θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου. Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της μικρής Σιέρα, Μαίρη Ρόουζ ήταν το πρώτο θύμα του Μεταξά που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Το 6χρονο κοριτσάκι είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του τον Μάιο του 2018.

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει λάβει πέραν των 800 καταθέσεων, ενώ θα ληφθούν κι άλλες. Ως εκ τούτου και μετά τη σημερινή εξέλιξη η Αστυνομία θα ζητήσει την προσεχή Παρασκευή ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε δοθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το πράσινο φως από το Τμήμα Υδάτων για άντληση ποσότητας νερού από τη λίμνη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες. Η εξέλιξη που προέκυψε με την ανεύρεση της σορού ματαιώνει τελικά τα σχέδια για μερικό άδειασμα της λίμνης, καθώς αυτό δεν χρειάζεται να γίνει πια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ