Υγεία

Κόψτε τις οπωσδήποτε: Έξι καθημερινές συνήθειες που νομίζετε ότι κάνουν καλό αλλά δεν ισχύει

Κάθε άνθρωπος έχει το πρόγραμμά του. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται υγιεινές συνήθειες αλλά και ανθυγιεινές. Πολλές φορές όμως νομίζουμε πως κάνουμε κάτι σωστά, αλλά τελικά κάνουμε λάθος.

Δείτε παρακάτω μερικές συνήθειες για τις οποίες έχουμε την εντύπωση ότι κάνουμε κάτι υγιές, αλλά αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος:

Να τρώτε μόνο τα ασπράδια: Νέα έρευνα έδειξε ότι η διατροφική χοληστερόλη δεν επιδρά άμεσα στα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα σας. Έτσι, εκτός κι αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας φάτε τα αυγά ολόκληρα ελεύθερα.

Να στύβετε φρούτα: Όταν κάνετε χυμούς αφαιρείται το συστατικό εκείνο που σας δίνει ενέργεια και σας διατηρεί ικανοποιημένους και δυνατούς μέχρι το επόμενο γεύμα, τις ίνες.

Να κρατάτε την ανάσα σας όταν κάποιος βήχει ή φταρνίζεται: Ούτως ή άλλως τα βακτήρια από τον βήχα και το φτάρνισμα θα προσγειωθούν πάνω σας, στο πρόσωπό σας, τα χέρια σας, τη μύτη σας, τα μάτια σας.

Να αποφεύγετε τους φούρνους μικροκυμάτων: Αυτό είναι απόλυτα λανθασμένο. Αντίθετα μπορεί να έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ως προς τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών επειδή μαγειρεύουν σε πιο γρήγορο χρόνο, σε σχέση με τους ηλεκτρικούς φούρνους.

Να καταναλώνετε τροφές που είναι χαμηλές σε λιπαρά: Δεν μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο ή καρδιακές παθήσεις. Τα υγιή λιπαρά από την άλλη που βρίσκονται σε ξηρούς καρπούς και ψάρια είναι ιδιαίτερα επωφελή για την υγεία.

Να παίρνετε βιταμίνη C για το κρύωμα: Μία μεγάλη ποσότητα θα προκαλέσει διάρροιες, εμετούς, πονοκέφαλους κ.α. Το ανώτατο όριο για έναν ενήλικο είναι 2.000 mg την ημέρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...