Κύπρος

Κυπριανού: Η Τουρκία θα κλιμακώσει τις προκλήσεις όσο δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό (ηχητικό)


Όσο δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό, η Τουρκία θα προκαλεί και θα κλιμακώνει, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, περιμένω περαιτέρω κλιμάκωση, είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή έχουμε απομακρυνθεί αρκετά από την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

https://webradio.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-audio-mp3.php?f=proto/20190619-kiprianou.mp3&bgimg=https://webtv.ert.gr/wp-content/uploads/2016/11/RADIO-prwto_1280x720.jpg

Ο κ. Κυπριανού μίλησε και για σχέδιο διχοτόμησης του νησιού, ένα σχέδιο το οποίο εξυπηρετείται από τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών στα κατεχόμενα, κ. Οζερσάι. Ο κ. Οζερσάι θα διεκδικήσει την ηγεσία των τουρκοκυπρίων και είναι αυτός που επιδιώκει τη δημιουργία δυο κρατών. Στο θέμα των μέτρων εναντίον της Τουρκίας που μελετά η ΕΕ, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την αποτελεσματικότητα αυτών των κυρώσεων, κυρώσεις που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τον Ερντογάν σε ακόμα μεγαλύτερο θηρίο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ