Οικονομία

Κτηματολόγιο 2019: Νέα παράταση για την Προανάρτηση -Ποιους δήμους αφορά

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το Κτηματολόγιο, με τη διαδικασία της κτηματογράφησης να ολοκληρώνεται για πολλές περιοχές της χώρας.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που έδωσε σιωπηρή παράταση για την Προανάρτηση στην περιοχή της Αθήνας, ανακοίνωσε νέες προθεσμίες για την Ανάρτηση, για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της Ανάρτησης αφορά όσους θέλουν να κάνουν τελικές διορθώσεις και αποτελεί μια δεύτερη -και τελευταία- ευκαιρία για εκπρόθεσμη δήλωση στο Κτηματολόγιο.

Κτηματολόγιο: Ποιους ΟΤΑ αφορά η παράταση
Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, για την ΠΕ Κοζάνης παρατείνεται έως τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεως διόρθωσης - ενστάσεων κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων της ανάρτησης για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, στους παρακάτω ΟΤΑ:

Α) Στον Καλλικρατικό Δήμο ΒΟΪΟΥ
Β) Στον Καλλικρατικό Δήμο ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Γ) Στους προκαποδιστριακούς O.T.A.: Αναρράχης, Ανατολικού, Αρδάσσης, Ασβεστόπετρας, Βλάστης, Γαλάτειας, Δροσερού, Εμπορίου, Ερμακιάς, Καρδιάς, Καρυοχωρίου, Κομάνου, Κομνηνών, Μαυροπηγής, Μεσοβούνου, Μηλοχωρίου, Πενταβρύσου, Πτελεώνος, Πύργων, Σπηλιάς και Φούφα του Καλλικρατικού Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Δ) Στους προκαποδιστριακούς O.T.A.:
Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιανής, Ακρινής, Αλωνακίων, Αμυγδαλέας, Ανθότοπου, Άνω Κώμης, Βατερού, Δρεπάνου, Εξοχής, Καισαρειάς, Καλαμιάς, Καπνοχωρίου, Κάτω Κώμης, Κερασέας, Κλείτου, Κοζάνης (τέως κοινότητα Αργίλου και Νέας Νικόπολης), Κοιλάδος, Κοντοβουνίου, Λευκοπηγής, Λιβερών, Λυγερής, Μαυροδενδρίου, Μεταμορφώσεως, Ξηρολίμνης, Οινόης, Πετρανών, Πολυμύλου, Ποντοκώμης, Πρωτοχωρίου, Πτελέας, Ροδιανής, Ρυακίου, Ρυμνίου, Σιδερά, Σκήτης, Σπάρτου, Φιλιππουπόλεως, Χαραυγής και Χρωμίου του Καλλικρατικού Δήμου ΚΟΖΑΝΗΣ
Κτηματολόγιο: Εως 10 Μαρτίου 2020 η διόρθωση πρόδηλου σφάλματος
Το Κτηματολόγιο διευκρινίζει ότι για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 10 Μαρτίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, ωστόσο, μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου.

Συνεπώς, το Κτηματολόγιο επισημαίνει ότι στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Ηλεκτρονική Ανάρτηση κτηματογράφησης
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί για την κτηματογράφηση, κατά τη διαδικασία της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της Ανάρτησης, είτε με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν έχει ήδη) τον προσωπικό του κωδικό Κτηματολογίου και εισάγει επιπλέον τα «τρία κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει τους κωδικούς taxisnet θα δει όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του.

Ηλεκτρονικά, επίσης, υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής «Ανάρτηση» στην ενότητα «Κτηματογράφηση» των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30
στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr​

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...