Κοινωνία

Κρήτη: Εφτιαξαν βίντεο με Playmobil για τα τροχαία ατυχήματα και τη σημασία της αιμοδοσίας


Ενα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν Playmobil, έφτιαξε ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «ΔOΤΕΣ ΖΩΗΣ» για τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, η οποία ήταν στις 14 Ιουνίου.

Τα Playmobil στο βίντεο εμπλέκονται σε τροχαίο, το οποίο προκαλεί μεθυσμένος οδηγός και μία ολόκληρη οικογένεια τραυματίζεται και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Εκεί, οι εθελοντές αιμοδότες σπεύδουν να δώσουν λίγο από το χρόνο και το αίμα τους, χαρίζοντας πραγματικά ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι τα τροχαία δυστυχήματα, είναι δυστυχώς καθημερινό φαινόμενο στην Κρήτη, η οποία πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Πριν από λίγο καιρό, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε σοκαριστικό τροχαίο, όταν οι μηχανές κόπηκαν στα δύο.

«Κλήθηκαν πολλοί εθελοντές αιμοδότες να γίνουν δότες ζωής για τους συνανθρώπους μας. Δυστυχώς, παρόλο που πάρα πολλοί δίνουν αίμα ανά τακτά διαστήματα, πολλές φορές δεν φτάνει. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να γίνουν πιο πολλοί εθελοντές αιμοδότες και να χαρίζουν απλόχερα ζωή καλύπτοντας πάντα τις όποιες ανάγκες! Το βίντεο φτιάχτηκε στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη. Μια διαφορετική προσέγγιση των αναγκών σε αίμα που προκύπτουν στην καθημερινότητα με την βοήθεια των playmobil! Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για την εθελοντική αιμοδοσία», αναγράφεται στην περιγραφή του βίντεο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ