Περιβάλλον

Κεφάλι λύκου ηλικίας... 40.000 ετών εντοπίστηκε στη Σιβηρία (βίντεο)

Το κομμένο κεφάλι ενός λύκου ηλικίας 40.000 ετών εντοπίστηκε στην ανατολική Σιβηρία. Παρά την ηλικία του, είχε διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση και έχει όλα τα δόντια, αλλά και τη γούνα του.

Το κεφάλι εντοπίστηκε από ντόπιους που έψαχναν ελεφαντόδοντο στο ποτάμι Tirekhtyakh και μεταφέρθηκε στην Ακαδημία Επιστημόνων της Sakha.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας, Albert Protopopov, γνωστοποίησε, μιλώντας στο CNNi, πως πρόκειται για μία άκρως σημαντική ανακάλυψη καθώς έως σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει μόνο μωρά του είδους.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε το κεφάλι ενός αρχαίου, ενήλικου λύκου. Ο μαλακός ιστός του διατηρείται εδώ και 40,000 χρόνια», σημείωσε ο ίδιος.

https://youtu.be/KgkD_v1qCak

Οι επιστήμονες, πλέον, έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν ένα ψηφιακό μοντέλο του κρανίου του λύκου και του εγκεφάλου του, ώστε να το μελετήσουν επισταμένως.

Το DNA του ζώου μελετάται από ερευνητές στην Στοκχόλμη.

Καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει και οι πάγοι λιώνουν – λόγω της κλιματικής αλλαγής, αναμένεται να εντοπίζονται ολοένα και συχνότερα παγωμένα ζώα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ