Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας Νεκτάριος: Ανάγκη ενότητος σε μία εποχή που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας διχάσουν

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος Γαρίτσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη της ενότητος του λαού μας, κυρίως σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε, όπου ξένα και εγχώρια κέντρα προσπαθούν παντοιοτρόπως να μας διχάσουν, να μας αποχριστιανίσουν και να μας αφελληνίσουν. Δεν μπορούμε πουθενά αλλού να βρούμε την ενότητα εκτός από την Εκκλησία μας. σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Τριαδικός Θεός να δίδει την καλή αλλοίωση σε όλους του Χριστιανούς, ώστε να πορεύονται στην οδό της μετανοίας και της σωτηρίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Γερμανο-Ελληνικής Φιλίας και μεγάλο ευεργέτη της Ι.Μ. Κερκύρας, το τιμητικό διάσημο της τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Το επιβραβευτήριο γράμμα ανέγνωσε ο κ. Κωνσταντίνος Θύμης, Γραμματέας της Ι.Μ. Κερκύρας. Ο κ. Παπαϊωάννου έχει προσφέρει νοσοκομειακό εξοπλισμό στο Ι.Χ.Π. “Η Πλατυτέρα”, καθώς και γεννήτρια στον Ρ/Σ της τοπικής Εκκλησίας “Ο Άγιος Σπυρίδων”.

      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές