Κόσμος

Κεραμίδι προσγειώθηκε κοντά στον Δανό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια συνέντευξης (Βίντεο)


Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν είχε αναφερθεί στο παρελθόν στην πιθανότητα να χτυπηθεί στο κεφάλι με κεραμίδι, περιγράφοντας ένα σχέδιο διαδοχής του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λίγα εκατοστά μακριά από τον Δανό πρωθυπουργό προσγειώθηκε ένα κεραμίδι, το οποίο έπεσε από ύψος περίπου 12 μέτρων, ενώ ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν μιλούσε στον Τύπο έξω από το Εθνικό Μουσείο της χώρας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του TV2 Sverre Quist, το κεραμίδι προσγειώθηκε περίπου ένα μέτρο από τον Ράσμουσεν.


Η δημοσιογράφος Κάθριν Μπλόχ της εφημερίδας Berlingske, ο οποίος ήταν επίσης παρούσα στο σημείο, σχολίασε ότι το συμβάν έμοιαζε «σοβαρά παράλογο».

Αν και κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό, το Εθνικό Μουσείο διερευνά τα αίτια της πτώσης των κεραμιδιών.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μουσείου Γιάκομπ Φρίτσε απέκλεισε το ενδεχόμενο η πτώση του κεραμιδιού να συνδέεται με τις εργασίες ανακαίνισης στο κτήριο.

Μετά την πτώση του κεραμιδιού, ο πρωθυπουργός της Δανίας μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο από την αστυνομία, σύμφωνα με το δίκτυο TV2.

Αργότερα, ο Ράσμουσεν σχολίασε πως «ήταν σοκ για όλους εκεί. Ευτυχώς δεν χτύπησα στο κεφάλι».

Πάντως, όπως πρόσθεσε, «είναι όλα υπό τέτοιο έλεγχο στο κόμμα Venstre, που θα γνωρίζαμε τι να κάνουμε ακόμα κι αν είχα χτυπηθεί».

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς είχε αναφερθεί το 2014 στην πιθανότητα να χτυπηθεί στο κεφάλι με κεραμίδι, ενώ παρουσίαζε σχέδιο διαδοχής του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Για μερικά δευτερόλεπτα σκέφτεσαι πως "ποτέ δεν ξέρεις". Είναι μια μικρή υπενθύμιση ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στη ζωή», δήλωσε ο Ράσμουσεν, ενώ αργότερα δημοσίευσε βίντεο από το περιστατικό.


Ο 55χρονος Ράσμουσεν είναι επικεφαλής του φιλελεύθερου συντηρητικού κόμματος Venstre από το 2009 και έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Δανίας από το 2009 έως το 2011 και εκ νέου από το 2015 έως σήμερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...