Κυβέρνηση

Καυγάς Ραγκούση – Κυρανάκη για την προαναγγελία της ΝΔ για 1/5 (βίντεο)


«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση σε τηλεοπτικό πάνελ της ΕΡΤ, ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με αφορμή το θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και το περιβόητο 1/5 (μία πρόσληψη, πέντε αποχωρήσεις) που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η διαφωνία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς κυμάνθηκε από το αρχικό «δεν έχουμε πει ποτέ για 1/5, αυτά τα λέει μόνο η “Αυγή”» του Κυρανάκη, στο «θα αφορά κάποιες κατηγορίες Δημοσίων υπαλλήλων», με το οποίο ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση για το πώς θα ισχύσει το σύστημα αυτό.

Όταν ο Κυρανάκης χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ απολύσεις αλλά και ισχύ του 1/5, ο Ραγκούσης απάντησε ως εξής για τον τρόπο που γίνονται οι αποχωρήσεις και οι προσλήψεις: Πρώτα διαπιστώνεται ο αριθμός των αποχωρησάντων από το Ελληνικό Δημόσιο και μετά προκηρύσσονται οι προσλήψεις από το ΑΣΕΠ και μάλιστα έχουν και χρονοβόρες διαδικασίες.

Στη συνέχεια απαντώντας στον… επίμονο Γιάννη Ραγκούση για το αν η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει το 1/5, ο Κυρανάκης ήταν αποκαλυπτικός: Το Δημόσιο έχει διογκωθεί με συμβασιούχους, μετακλητούς, ειδικούς γραμματείς, εξωτερικές παραγωγές στην ΕΡΤ.

Για να πάρει την απάντηση Ραγκούση: Αυτά να τα πείτε στον αρχηγό σας που είχε 52 μετακλητούς στο γραφείο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι ντροπή του. Η ντροπή της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

https://player.vimeo.com/video/341761236?dnt=1&app_id=122963

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...