Καιρός

Καμίνι η Ευρώπη: Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία - Περιμένουν 40άρια στην Γερμανία

Σε κλοιό αφρικανικού καύσωνα η Ευρώπη

Σαχάρα θα θυμίζουν πολλές χώρες της Ευρώπης τις επόμενες ημέρες, καθώς από σήμερα ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα θα κάνει αφόρητη τη ζωή των πολιτών της γηραιάς ηπείρου, με τις υγειονομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές σε Γαλλία και Γερμανία καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν μέσα στις επόμενες ώρες τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος θα ανέβει επικίνδυνα και σε Αυστρία, Βέλγιο και Ισπανία.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας θα έχει διάρκεια αφού με βάση τις προβλέψεις τους, δεν θα δροσίσει πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που έρχεται από την Σαχάρα θα κορυφωθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα κύματα καύσωνα», όπως επισημαίνει η Σαμπίν Κρούγκερ από τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία «DWD». Η ίδια προσθέτει ότι η νότια Ευρώπη θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από υψηλές θερμοκρασίες.

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Γαλλία

Στη μισή Γαλλία - και το Παρίσι- οι αρχές έχουν σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμό με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας «Meteo France» να προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Τα γαλλικά ΜΜΕ δίνουν στους πολίτες συμβουλές για την αντιμετώπιση του καύσωνα προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία του 2003, όταν πάνω από 15 χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Mακρόν δήλωσε χθες ότι «όλη κυβέρνηση» έχει κινητοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...