Κύπρος

Και το CNNTürk αναφέρει ότι η Τουρκία αρχίζει γεώτρηση

Το πλοίο ‘Πορθητής’ φέρεται να ξεκινά τις γεωτρήσεις στα βόρεια της Κύπρου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του CNNTürk στα Κατεχόμενα, Ομέρ Μπιλγκέ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Η γεώτρηση –όπως μεταδίδεται- ετοιμάζεται να γίνει σε σημείο που συμπεριλαμβάνεται στον χάρτη που κατατέθηκε πριν από 6 χρόνια στον ΟΗΕ, άρα είναι σύννομη με το διεθνές δίκαιο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα, τρυπάνι, 35 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακάμα φέρεται να κατέβασε το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ.

Ο Πορθητής έφτασε –σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ- ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή από την Αλάνια της Τουρκίας και έφτασε πολύ κοντά στην Πάφο, 60 χλμ. από την ξηρά.

Γι’ αυτό και η ε/κ πλευρά αντέδρασε και ξεκίνησε προσπάθειες να σταματήσει την Τουρκία, στέλνοντας μηνύματα σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ε.Ε. καθώς και στις εταιρείες πετρελαίου.

Το ρεπορτάζ του CNNTürk καταλήγει μάλιστα ότι έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο μεταξύ των δύο πλευρών δεν πρόκειται για μεγάλο διάστημα να ξεκινήσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ