Διατροφή

Κάντε ένα «φάρμακο» με μόνο 2 συστατικά για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Η συνταγή  χρονολογείται από 6000 χρόνια πριν. Χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή. Η ειδικότητα αυτή είναι γνωστή ως παστέλ, και ορισμένοι αποκαλούν το ελληνικό πρωινό.

Αυτή η θεραπεία  για επιδόρπιο αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου  Είναι ίσως η πιο νόστιμη συνταγή που έχετε ποτέ φάει, με  τέτοιες θεραπευτικές ιδιότητες.
Χρονολογικά: Στην Ιλιάδα του Ομήρου  το παστέλι δόθηκε στους Έλληνες, πολεμιστές πριν από τη μάχη για να έχουν την ενέργεια και την δύναμη για τις σκληρές προσπάθειες και τον αγώνα … Παστέλι αναφέρεται στα αρχαία Αιγυπτιακά αρχεία, όπου οι γυναίκες πήραν να τονώσουν τους ορμονικους αδένες.
Το Παστέλι είναι Ελληνικό παραδοσιακό προϊόν με βάση το σουσάμι και το μέλι. Είναι γλύκισμα τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο. Οι ρίζες της συνταγής αυτής ξεκινούν από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση με τις θεραπευτικές ιδιότητες.
Το παστέλι αναφέρεται στην Ιλιάδα ως τρόφιμο που δόθηκε στους στρατιώτες πριν από τις μάχες , για να ενισχύσουν την ενέργειά τους και να τους δώσει δύναμη . Επίσης αναφέρεται σε αρχαία Αιγυπτιακά αρχεία ως φάρμακο που καταναλώνονταν από τις γυναίκες επί το πλείστον, για τόνωση των ορμονών τους και αύξηση στη λίμπιντό τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους , το παστέλι περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας , επηρεάζει θετικά την ρύθμιση των λιπιδίων στο αίμα , ρυθμίζει τα επίπεδα της καλής (HDL) και της κακής (LDL) χοληστερίνης και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το παστέλι μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ αλλά θέλει προσοχή στην κατανάλωσή του διότι περιέχει αρκετές θερμίδες.
Μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα σας προσφέρει αρκετή ενέργεια για σωματική αλλά και πνευματική προσπάθεια και θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, τη χρόνια κόπωση και την κατάθλιψη. Θα αυξήσει σημαντικά τη λίμπιντό σας και μέσα σε 3 εβδομάδες τακτικής κατανάλωσης θα παρατηρήσετε τα κατευναστικά του αποτελέσματα σε περιπτώσεις χρόνιου άγχους

Τι πραγματικά Παστέλ είναι; Πρόκειται για ένα μείγμα των δύο σούπερ-υγιεινές τροφές: σουσάμι (σησάμι) και μέλι.
Το λένε ακόμη και μια πίτα με σουσάμι (σησάμι) και μέλι.
Τα οφέλη και οι θεραπευτικές ιδιότητες του παστέλ!
Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών δίνει όλα χρήσιμα συστατικά όπως: ψευδάργυρος, σίδηρος, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό και μια σειρά από βιταμίνες, ειδικά της ομάδας Β, και σχεδόν όλα τα βασικά συστατικά της υγείας και της λειτουργίας του σώμα.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας συνδυασμός που δημιουργεί μια συνέργεια αυτών των με φυσικά συστατικά είναι αποτελεσματική στον έλεγχο των λιπιδίων στο αίμα, ιδίως της χοληστερόλης.
Παστέλ ιδανική ελέγχουν καρδιακή αρρυθμία, υψηλή πίεση του αίματος και καλύτερη κυκλοφορία.
Σας δίνει την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη για βαριά εργασία και να συρρικνωθεί.
Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική χρήση με Παστέλι λύνει χρόνια κόπωση, άγχος και κατάθλιψη.

Έχει μεγάλη επίδραση στην χρόνιο στρες, μετά από 3 εβδομάδες τακτικής χρήσης.
Επιβεβαιώθηκε είναι τα οφέλη του μελιού και στο σουσάμι σχετικά με τη μείωση της κατάθλιψης, αρτηριοσκλήρυνση, πολλαπλή σκλήρυνση και η υψηλή αρτηριακή πίεση.
Περιέχει ακόμη και 182 στοιχεία που είναι χρήσιμα για την υγεία του οργανισμού, ειδικά η μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου και άλλες σοβαρές ασθένειες.
Η πρόσληψη μόνο ενός ή δύο μπάλες παστέλ πριν από ένα σημαντικό γεγονός, θα σας δώσει μια μακροχρόνια και ισχυρή ενέργεια και είναι μεγάλη «καύσιμο» για ολόκληρο τον οργανισμό.
Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτή την πολύ καλός συνδυασμός.

Η αρχική συνταγή για Παστέλ

Συστατικά:
– 300 γραμμάρια πάστα φτιαγμένα από αγνά έδαφος σουσάμι
– 300 γραμμάρια φυσικό μέλι
Για καλό σπιτικό πάστα του εδάφους σουσάμι χρειάζεστε σπόροι πρώτες κύτος σουσάμι και έλαιο της επιλογής σας (συνήθως 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι που χρησιμοποιείται για ένα ή μισό φλιτζάνι σπόρους, ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε το μίγμα – που χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σουσάμι, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ).
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τους σπόρους σε ένα τηγάνι χωρίς την προσθήκη λίπους μέχρι να ροδίσουν (5-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς). Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην καίγονται όπως το σουσάμι θα γίνει πικρή γεύση. Μετά από αυτό τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχετε μια πάστα η επιθυμητή συνοχή (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λάδι αν είναι επιθυμητό).
Αναμειγνύονται τα δύο αυτά συστατικά σε ένα μπολ. Και τα δύο συστατικά είναι υγρό, αλλά αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, όταν τα ανακατεύουμε καλά, θα πρέπει να στερεοποιηθεί σε μάζα η οποία μπορεί να διαμορφωθεί σαν ζύμη.
Κατά τη διάρκεια της ανάμειξης, μπορείτε να προσθέσετε το βάρος και μια χούφτα συνθλίβονται κομμάτια καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια ή φουντούκια, αν θέλετε. Μην ψήνετε το μείγμα γιατί μπορεί να χάσουν πολλά χρήσιμα στοιχεία και το φίνο γούστο, πάρα πολύ.
Κάντε μερικές μπάλες ή κάποια άλλη μορφή. Roll τις μπάλες σε ολόκληρη σουσάμι.
Βάλτε τις μπάλες Παστέλ σε μια πιατέλα και να τους κρατήσει στο ψυγείο.
Μπορείτε να πάρετε 2-3 μπάλες Παστέλ την ημέρα.
Ωστόσο, θα είναι πολύ δύσκολο, όπως την προσπάθειά σας αυτό το νόστιμο γλυκό.
Είναι μέτρια γιατί όπως είναι μια ενέργεια “βόμβες”.

therapeftis.blogspot.com
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...