Υγεία

Ιός του Δυτικού Νείλου: «Καμπανάκι» από τον Guardian στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα - Ρεκόρ κρουσμάτων πέρυσι

Συναγερμό έχουν σημάνει οι Αρχές στην Ελλάδα για τα κουνούπια και τον ιό του δυτικού Νείλου προειδοποιώντας σχετικά τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, λέει ο Guardian.

Μια εβδομάδα αφότου το Φόριν Όφις συμπεριέλαβε τα κουνούπια στις πιθανές απειλές που θα συναντήσουν οι Βρετανοί που θα ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα, αξιωματούχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν τους ταξιδιώτες να λάβουν μέτρα προστασίας κατά του ιού του Δυτικού Νείλου μετά την περσινή επέλαση, όταν 316 άτομα νόσησαν από την λοίμωξη, 50 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

«Υπήρξαν αρκετά κρούσματα για να γνωρίζουμε ότι πρόκειται πλέον για θέμα δημόσιας Υγείας», είπε στη βρετανική εφημερίδα η Δανάη Περβανίδου από το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ο ιός έφθασε στην Ελλάδα με μεταναστευτικά πτηνά και συνιστούμε να λάβουν όλοι προσωπικά μέτρα προστασίας όπως να φορούν μακρυμάνικα ρούχα, να αποφεύγουν μέρη με λιμνάζοντα νερά και να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά και σίτες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ