Κόσμος

Ιράν: Η Ισλαμική Δημοκρατία πίσω από το Στενό του Χορμούζ

Το Ιράν επανέλαβε σήμερα ότι αυτό έχει την ευθύνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, μετέδωσε η ιρανική κρατική ραδιοφωνία, προσθέτοντας πως οι κατηγορίες εναντίον της Τεχεράνης για τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν προκαλούν πολύ έντονη ανησυχία.

«Είμαστε αρμόδιοι για τη διατήρηση της ασφάλειας στο Στενό και διασώσαμε τα πληρώματα των δεξαμενόπλοιων που δέχθηκαν επίθεση μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα (...). Οι κατηγορίες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (Μάικ) Πομπέο εναντίον του Ιράν προκαλούν έντονη ανησυχία», τόνισε ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Μουσαβί, κατά την πηγή αυτή.

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη για τις επιθέσεις εναντίον των δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο, που προκάλεσαν άνοδο των τιμών του πετρελαίου και ενέτειναν το κλίμα ανησυχίας περί ενδεχόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές